Multisport: a WUG testvére Dohában – magyar indulókkal

Vágólapra másolva!
2019.10.07. 21:24
Október 11-től 16-ig rendezik meg Dohában a World Beach Gamest, a nemrég Budapesten megtartott World Urban Games tengerparti változatát. A magyarokat öt sportágban 32 sportoló képviseli – közölte az olimpia.hu.

Az olimpia.hu írása szerint a legnagyobb nevekkel a nyílt vízi úszók között találkozhatunk: a Kvangdzsuban világbajnoki címet szerző Rasovszky Kristóf mellett Olasz Anna, Rohács Réka és Székelyi Dániel ugranak majd a Perzsa-öböl vizébe.Az olimpia.hu írása szerint a legnagyobb nevekkel a nyílt vízi úszók között találkozhatunk: a Kvangdzsuban világbajnoki címet szerző Rasovszky Kristóf mellett Olasz Anna, Rohács Réka és Székelyi Dániel ugranak majd a Perzsa-öböl vizébe.

Aquathlonban Bragmayer Zsanett, Kropkó Márta és Dévay Márk képviselhetik a nemzeti színeket.

A karatésok között a kata szakágban Sterck Laura és Nagy Botond, strandbirkózásban Dénes Mercédesz a 60, Sleisz Gabriella a 70, Németh Zsanett pedig a 70+ kilogrammos súlycsoportban indul.

A csapatsportokban is találkozhatunk magyar válogatottakkal: strandkézilabdázóink között a férfiak Katar, Horvátország, Spanyolország, Uruguay és Tunézia ellen lépnek pályára a csoportkörben, míg a női csapat az első fordulóban Brazília, Dánia, Argentína, az Egyesült Államok és Tunézia ellen bizonyíthat.

A játékok felhozatalában 14 szakág szerepel – ezek többségükben vagy népszerű sportágak átalakított változatai, vagy kevésbé ismert, lendületes, modern versenyszámok.

Olimpiai kvótát egyik sportágban sem lehet szerezni az első ízben megrendezendő multisport eseményen.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik