Műkorcsolya: hetedik a Pavlova, Sviatchenko páros a vb-n, Szakamoto újra világbajnok

KOVÁCS ERIKAKOVÁCS ERIKA
Vágólapra másolva!
2023.03.23. 07:57
null
Hetedik helyen zárta a vb-t Pavlova Maria és Sviatchenko Alexei párosa (Fotó: AFP)
Egy helyet javított a rövid program utáni helyezésén a Pavlova Maria, Sviatchenko Alexei páros a kűrben, így a hetedik helyen végzett a szaitamai világbajnokságon. Később a hazai közönség előtt szereplő Szakamoto Kaori megvédte címét a nők versenyében .

 

Megjavította a januári espoói kontinensviadalon a kűrjére kapott pontszámot a magyar színeket képviselő a Pavlova Maria, Sviatchenko Alexei páros a szaitaimai világbajnokságon – mint ismert, a duónak ez az első közös éve, tavaly Pavlova még Nagy Balázzsal alkotott egy párt.

A remek kűrnek köszönhetően egy helyet javított is a rövid program után elfoglalt helyezésén a kettős, így a vb-n a hetedik helyen zárt.

A párosok mezőnyében trónfosztás történt Szaitamában – magyar idő szerint – csütörtökön hajnalban, hiszen az amerikai Alexa Knierim, Brandon Frazer kettős nem tudta ledolgozni a rövid programban összeszedett hátrányát, a világbajnoki aranyat a japán Miura Riku, Kihara Rjuicsi páros szerezte meg.

A harmadik helyen a januári Eb-n győztes olasz Sara Conti, Niccolo Maccii kettős végzett – a rangsorban a következő európai duó a hetedik helyével a Pavlova, Sviatchenko páros (ők az Eb-n az ötödikek lettek).

A férfiak rövidprogramjában a címvédő japán Uno Soma nyújtotta a legjobb teljesítményt. Mögötte a tavaly juniorvilágbajnok, 18 éves amerikai Ilia Malinin végzett. A szombati kűrt a dél-koreai Csa Dzsun Hva várja a harmadik helyről. Magyar korcsolyázó nem indult, Vlasenko Aleksandr egészségi probléma miatt nem vehet részt a vb-n.

A nőknél a 22 éves olimpiai bronzérmes Szakamoto a pénteki kűrjével láthatóan nem volt elégedett, de a rövidprogramban gyűjtött csaknem hatpontos előnyéből több mint 3,5 pontot így is megőrzött, ezzel második vb-diadalát ünnepelheti.

A nemzetközi szövetség eredményközlő oldala szerint a japán versenyző mögött a kűrben legmagasabb pontszámot kapó dél-koreai Li Ha Ejn zárt másodikként, míg a dobogó alsó fokára a tavaly vb-ezüstérmes, az idei Európa-bajnokságon második belga Loena Hendrickx állhatott fel.

A rövidprogram után még harmadik helyen álló japán Mihara Mai a kűrben már nem tudott igazán jó produkciót előadni, így végül ötödikként végzett.

A szaitamai világbajnokság utolsó versenynapján, szombaton a jégtáncosok - köztük az Ignateva Mariia, Szemko Danijil Leonyidovics magyar párossal -, valamint a férfiak kűrjére kerül sor.


VILÁGBAJNOKSÁG, SZAITAMA
PÁROSOK

1. Miura Riku, Kihara Rjuicsi (Japán) 222.16
2. Alexa Knierim, Brandon Frazer (Egyesült Államok) 217.48
3. Sara Conti, Niccolo Macii (Olaszország) 208.08

7. Pavlova Maria, Sviatchenko Alexei (Magyarország) 190.67

FÉRFIAK, RÖVIDPROGRAM
1. Uno Soma (Japán) 104.63 pont
2. Ilia Malinin (Egyesült Államok) 100.38
3. Csa Dzsun Hvan (Koreai Köztársaság) 99.64

NŐK
1. Szakamoto Kaori (Japán) 224.61 pont
2. Li Ha Ejn (Koreai Köztársaság) 220.94
3. Loena Hendrickx (Belgium) 210.42
...34. Láng Júlia 44.26

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik