Műkorcsolya Eb: kűrbe jutott a magyar jégtáncos duó

MTI/ CS. M.MTI/ CS. M.
Vágólapra másolva!
2022.01.14. 17:49
null
A magyar páros (Fotó: AFP)
Az Ignateva Mariia, Danijil Leonyidovics Szemko magyar jégtáncos pár újoncként a 19. helyen zárta a pénteki ritmustáncot, így a legjobb húsz között szombaton a kűrjét is bemutathatja a tallinni műkorcsolya Európa-bajnokságon.

A nemrég összeállt magyar kettős pontlevonással járó hibát is elkövetett a produkció során, de ezzel együtt messze a legmagasabb pontszámát kapta a ritmustáncra. A 60.41 pont a 19. helyre volt elegendő.

A szám első napja után az oroszok világbajnoki címvédője, Viktorija Szinyicina és Nyikita Kacalapov áll az élen honfitársaikat, Alekszandra Sztyepanovát és Ivan Bukint megelőzve. A harmadik helyen álló Charlene Guignard, Marco Fabbri olasz kettős hátránya már több mint 4.5 pont az éllovassal szemben.

A pénteki program – közép-európai idő szerint – 17 órától a férfiak kűrjével folytatódik.

MŰKORCSOLYA EURÓPA-BAJNOKSÁG
JÉGTÁNC, NŐK

1. Viktorija Szinyicina, Nyikita Kacalapov (orosz) 87.89 pont
2. Alekszandra Sztyepanova, Ivan Bukin (orosz) 8.45
3. Charlene Guignard, Marco Fabbri (olasz) 83.35
...19. Ignateva Mariia, Danijil Leonyidovics Szemko 60.41

A férfiak versenyét Mark Kondratyjuk nyerte a a tallini kontinenstornán. A szerdai rövidprogram után úgy tűnt, hogy akár a dobogó mindhárom fokára orosz versenyző állhat, mert bár a triót kevesebb, mint egy pont választotta el egymástól, a többi rivális jócskán lemaradva követte őket.

A kűr aztán felborított mindent, mert a fordított sorrendben jégre lépő indulók közül a rövidprogram után harmadik Jevgenyij Szemenyenko nagyon elrontotta a szabadkorcsolyázását, így nem tudta átvenni a vezetést sem, az olasz Daniel Grassl érme már biztos volt. Az első kontinensviadalán szereplő Mark Kondratyjuk azonban nem hibázott, így nagy teher hárult az éllovas Andrej Mozaljovra, aki ezt nem bírta el.

Ő is sokat rontott, ezért a kűrben csak a hatodik legmagasabb pontszámot kapta, amivel a negyedik helyre csúszott vissza. A bronzérem nagy meglepetésre a lett Deniss Vasiljevsé lett, aki 2018-ban egyszer már közel volt a dobogóhoz, de akkor éppen lecsúszott róla.

A mezőny magyar indulója, Csernoch András 32. lett a rövidprogramban, így a legjobb 24-et felvonultató kűrben már nem lépett jégre.

Szombaton jégtánccal és a női kűrrel zárul az Eb versenyprogramja, a gálára vasárnap kerül sor.

MŰKORCSOLYA EURÓPA-BAJNOKSÁG
JÉGTÁNC, FÉRIFAK

1. Mark Kondratyjuk (Oroszország) 286,56 pont
2. Daniel Grassl (Olaszország) 274,48
3. Deniss Vasiljevs (Lettország) 272,08
Korábban:
Jégtánc, ritmustánc:
1. Viktorija Szinicina, Nyikita Kacalapov (orosz) 87,89 pont
2. Alekszandra Sztyepanova, Ivan Bukin (orosz) 86,45
3. Charlene Guignard, Marco Fabbri (olasz) 83,35
...19. Ignateva Mariia, Danijil Leonyidovics Szemko 60,41

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik