MOB-botrány: a MOB hallgat, nem reagál az elnököt és a főtitkárt érő vádakra

Vágólapra másolva!
2021.12.28. 13:41
null
Sárga után jön a piros lap is? (Fotó: Tumbász Hédi)
A Magyar Olimpiai Bizottság elnökségét kedd reggelre hívta össze Kulcsár Krisztián elnök, akire csütörtökön bizalmi szavazás vár. Az egyelőre 55 fős közgyűlésben van esélye egy szűk győzelemre, de a hátralévő napokban még sok minden történhet – írta a Telex, s a lap Kulcsár lehetséges utódai közül két jelöltet is megnevezett.

 

December 20-án, hétfő délután derült ki, hogy rendkívüli közgyűlés összehívásáról döntött a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke.

Az időpont: december 30., 11 óra.

A tagságnak kiküldött levélben két napirendi pont szerepelt: elnöki beszámoló a november 27-i közgyűlés óta eltelt időszakról, és titkos bizalmi szavazás az elnök személyéről. Ennek a szavazásnak nem volt konkrét előzménye, a közgyűlés tagságának egy részét is meglepte, emiatt többen hiányozni fognak, mert már előre lekötött programjuk volt, és nem tudtak rajta változtatni.

Mint minden szavazásnak, ennek a bizalmi szavazásnak is a mozgósítás lesz a kulcskérdése. Mindkét oldal azt számolgathatja, hogyan tudja maga mellé állítani a bizonytalanokat.

Schmitt Pál NOB-tagsága jövőre megszűnik, mert május 13-án 80 éves lesz, ez a korhatár. A jelenlegi hatalmi harcnak ez is az egyik szála, hiszen Kulcsárnál többek szerint nem igazán található alkalmasabb utódjelölt itthon – igaz, nincs garantálva, hogy Schmitt helyére magyar tagot választanak.

A személyét ellenzők még hazai szinten sem álltak ki az utóddal, bár az nem maradt titokban, hogy az olimpiai bajnok kajakos, Gyulay Zsolt lehet az egyik utódjelölt, de már az atléta, Gyulai Márton neve is felvetődött.

A lap megkereste a MOB-ot is, de azt a választ kaptuk, hogy sajtóhírekre nem akarnak reagálni. Február negyedikén kezdődik a téli olimpia Pekingben, a csütörtöki szavazás eredményétől függ, hogy addigra nyugvópontra jut-e ez a történet.

A teljes Telex-cikk ide kattintva olvasható.

Amíg a MOB semmilyen módon nem nyilvánult meg az elnökét és főtitkárát érintő botrányban, a MOB sajtófőnöke, Gundel Takács Gábor terjedelmes interjút adott a 24.hu-nak arról, hogy „A kormány és az egyházak kisajátították a család fogalmát”.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik