MOB: a szövetségek összefogását indítványozza az elnökség

Vágólapra másolva!
2022.09.20. 13:10
null
A szakági szövetségek összefogását kéri a MOB (Fotó: Máté Krisztián/Metropol)
A Magyar Olimpiai Bizottság elnöksége indítványozza a sportági szakszövetségek összefogását az előttük álló nehéz időszakban – írja az MTI.

A MOB azt kéri a szövetségektől, hogy a „gazdasági szempontból várhatóan nehéz hónapokban fogjanak össze más sportági szövetségekkel, szakágakkal (nyilván azokkal, amelyekkel meg tudják osztani az edzéshelyszíneket), vállaljanak szolidaritást a másik munkája iránt, segítsék egymás működését”.

„A felkészülés a 2024-es ötkarikás játékokra elkezdődött, sőt, bizonyos sportágakban javában zajlik, és már kvótákat is osztanak, így a Magyar Olimpiai Bizottság számára a párizsi kvalifikáció van a fókuszban. Nyilván ennek a fókusznak a megtartása továbbra is elsődleges feladatunk, ugyanakkor a napi működés biztosításakor az utánpótlás-korosztályok, a diáksport érdekeit is szem előtt kell tartani” – áll a Gyulay Zsolt elnök és Fábián László főtitkár által írt levélben. Kiemelték: különösen fontos, hogy ne alakuljon ki versenyhelyzet az egyes sportágak között, hogy „azok, akiknek több a lehetőségük, segítsék a kisebb sportágakat, szakágakat, amelyek esetleg kevesebb edzésidővel, vagy éppen vízfelülettel gazdálkodnak”.

A kommunikáció felgyorsítása, a közös irányvonalak meghatározása érdekében a Magyar Olimpiai Bizottság vezetősége október elejére összehív egy főtitkári értekezletet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik