MMA: veszélyben Borics címmeccse? A Bellator-főnök trilógiát szeretne

Vágólapra másolva!
2022.04.25. 17:33
null
Veszélyben lehet Borics Ádám címmeccse (Fotó: Dömötör Csaba)
Borics Ádám nemrég úgy nyilatkozott a Nemzeti Sportnak, hogy szinte biztosra vehető, hogy címmérkőzésen fog harcolni a kevert harcművészetek második számú szervezete, a Bellator régi-új pehelysúlyú bajnokával, Patrício „Pitbull” Freire-vel – aki tavaly júliusban ugyan kikapott A. J. McKee-től, de az áprilisi visszavágón legyőzte –, ám a Bellator elnöke, Scott Coker pár napja azt mondta, örülne, ha összejönne a brazil és az amerikai 3. mérkőzése, azaz a „trilógia”.

 

Közvetlenül a Pitbull–McKee visszavágó utáni sajtótájékoztatón az amerikai bejelentette, hogy többet nem szeretne pehelysúlyban versenyezni, könnyűsúlyra váltana, s maximum ebben a súlycsoportban vállalná be a trilógiát – ez Borics szempontjából kedvező forgatókönyv lenne, ám a brazil bunyós kijelentette, nem fog feljebb menni, mivel a testvére is könnyűsúlyban szerepel.

A visszavágót – amely nem kápráztatta el a nézőket, többen egyenesen unalmasnak nevezték – követően Scott Coker elnök azt mondta, hogy az 1–1-es állás nem garancia a 3. mérkőzésre, de úgy tűnik, azóta változott a véleménye.

„Azt hiszem, a súlykérdést meg tudjuk beszélni McKee-vel. Tudom, hogy váltani akar, de szeretném, ha összejönne a harmadik meccs, mert ez a csata megérdemelne egy trilógiát – mondta Coker az MMA Junkie rádiónak. A döntés A. J. kezében van, mivel ő a harcos. Korábban nekem is elejtette, hogy súlycsoportot akar váltani, de lehet, hogy a Pitbull elleni meccs kedvéért maradni fog.”

Ha McKee – akinek mérlege Boricséhoz hasonlóan 18–1-es – elfogadná az ajánlatot, akkor július környékén harcolhatna ismét Pitbull-lal.

Időközben a Bellator YouTube-csatornáján megjelent egy jelenleg is aktív szavazás, amelyen arról kérdezik a voksolókat, legközelebb kivel mérje össze erejét a régi-új bajnok: a szavazók 50 százaléka McKee, 35 százaléka Borics, 12 százaléka pedig a magyar bunyós által korábban legyőzött Aaron Pico mellett döntött.

SZAVAZNI IDE KATTINTVA LEHET!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik