MMA: megműtötték Borics Ádámot, hónapokat kell kihagynia

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2022.10.15. 08:08
null
Túl van élete első műtétjén a magyar ketrecharcos, Borics Ádám (Fotó: Adam „The Kid” Borics/Fb)
Meg kellett műteni az október elején a Bellator 286-os gáláján ötmenetes küzdelemben a brazil Patrício „Pitbull” Frei elleni MMA-mérkőzésen egyhangú pontozással vereséget szenvedő Borics Ádámot, akinek keresztszalagja sérült meg – tudatta közösségi oldalán a ketrecharcos, akinek ez volt az első operációja.

Mint Borics beszámolt róla, hosszú idő lesz, amíg felépül, de hisz benne, hogy profi mentalitással fel tudja gyorsítani rehabilitációját.

„Ha tudatosan figyelek a táplálkozásra, megadok a testemnek minden olyan tápanyagot, amire szüksége van, valamint a rehabon 120 százalékot adok bele, akkor gyorsabban tudok visszatérni, mint az átlag. Mindenképp keresni fogom a lehetőségeket, hogy milyen kezelésekkel tudom támogatni a felépülésem” – fogalmazott Borics, kitérve rá, hogy november, december környékén visszatér Magyarországra, hiszen a karácsonyt családjával szeretné tölteni.

„Sokan mondják, hogy minden okkal történik, egyelőre még nem értettem meg ennek az okát, hogy miért pont most történt ez velem, soha nem sérültem meg egész életemben, erre pont most, életem eddigi legfontosabb mérkőzésekor... Hosszú volt az utolsó öt-hat év, rájöttem, hogy az én testemet sem lehet az örökkévalóságig hajszolni, de mindig azt éreztem, én más vagyok. Ahogy az itteniek szokták mondani: „different breed, you are a hungarian horse” (másfajta, te egy magyar ló vagy – a szerk.).”

Borics bízik benne, hogy ezt az időszakot is leküzdi, mert az igazi karrierje még előtte van.

„Látom a derekam körül a világbajnoki öveket, nem is csak egyet. A világ egyik legjobb bunyósa ellen öt menetet harcoltam” – tette hozzá, kitérve arra is, hogy a 35 éves Patrício „Pitbull” Frei ugyan legyőzte, de a brazil egy igazi legenda, ezért Borics minden tisztelete az övé.

„Amit belülről éreztem, az számomra nagy bizakodásra ad okot, tudtam, hogy milyen állapotban vagyok. Persze hazudnék, ha azt mondanám, túltettem már magam a vereségen, mert rettentően fáj, de Harcos vagyok!” – húzta alá a magyar ketrecharcos.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik