MMA: Borics megnyerte élete első Bellator-főmeccsét

Vágólapra másolva!
2022.03.13. 08:14
Egyhangú pontozással nyerte meg a Bellator 276. gálájának főmeccsét Borics Ádám. A pehelysúlyú harcos első magyarként vívhatott főmérkőzést a vegyes harcművészetek második számú észak-amerikai szervezeténél. A dán Mads Burnell elleni siker jutalma egy címmeccs. 
Bár a végére viszonylag nagy különbségek mellett, egyhangú pontozásos győzelem született (49–46, 50–45, 49–46), Boricsnak több nehéz pillanata is akadt a mérkőzés elején, amely kifejezetten sok ütésváltást hozott állóhelyzetből. A második menet már érezhetően a 28 éves magyaré volt, a különbség pedig innentől menetről menetre csak nőtt a felek között.


Burnell jobb szeme a harmadik „felvonásra" teljesen feldagadt, körülötte a bőr is szétnyílt, az is kérdésesnek tűnt, mennyire láthat még. A negyedik menetben már Boricsnak nem volt oka rohanni, érezhetően csak egy célja maradt, minél nagyobb távolságot tartva a lehető legkevesebb akciót kockáztatni és lepergetni a maradék időt.

Ez összejött, ezzel pedig a magyar küzdősport szempontjából történelminek mondható siker is. Mint Borics a győzelmet követően a hivatalos Facebook-oldalán írta: „Jöhet a címmeccs!". A győzelem mellett ugyanis a szombat éjjeli mérkőzés másik fontos tétje az volt, ki vívhat majd a Bellator pehelysúlyú övéért az A. J. McKee–Patricio Freire mérkőzés győztesével.

Borics a 19. mérkőzésén a 18. győzelmét érte el a szervezetnél.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik