Francia Zsuzsanna és Karikó Katalin

 

 

Megszületett az amerikai színekben kétszeres olimpiai bajnok evezős Susan Francia, vagyis Francia Zsuzsanna és férje, Ryan Amos második gyermeke, a másfél éves Alexander Bear kishúga, Zsuzsanna – erősítette meg a hírt a Nemzeti Sportnak a család.

 
Világhírű magyarok: a mama épp megmenti a világot, a lánya olimpiai bajnok

A világhírű biokémikus, Karikó Katalin és férje, Francia Béla második unokája november 11-én született az egyesült államokbeli San Diegóban és már a 12. olyan generáció tagja a családban, amelyben Zsuzsannának nevezték el az elsőszülött leánygyermeket.

Az 1982-ben, Szegeden született, magyarul kitűnően beszélő evezős, Francia Zsuzsanna Pekingben és Londonban is az amerikai nyolcas tagjaként nyert olimpiai aranyérmet. Úgy tudjuk, hogy az mRNS alapú vakcinák, így a legnépszerűbb covid elleni oltás kifejlesztését a felfedezéseivel megalapozó kutató, Karikó Katalin örömmel vállalta magára az elmúlt néhány hétben lánya megsokasodott feladatainak egy részét, még a névnapi jókívánságokat is csak jókora késéssel tudta megköszönni a közösségi oldalán a „nagymamai teendői miatt”.