London 2012: Schmitt 150-180 magyar indulóról beszélt az olimpia helyszínén

Vágólapra másolva!
2011.01.18. 12:06
Schmitt Pál, Magyarország köztársasági elnöke Londonban járt az Európai Unió kulturális rendezvényén, és a kétszeres olimpiai bajnok Lord Sebastian Coe meghívására megismerkedett a 2012-es ötkarikás játékok előkészületeivel is – adta hírül a Magyar Olimpiai Bizottság hivatalos honlapja.

Schmitt Londonban a várható magyar részvételről is beszélt, és elmondta, 150-180 indulóra számít hazánkból. A csapatsportokat tekintve vízilabdában és kézilabdában lehetnek ott a magyarok, és természetesen a sikeres egyéni sportágainkban, mint a kajak-kenu, vívás, úszás, cselgáncs, öttusa, sportlövészet, torna.

„Olimpiai bajnok társam ezt követően a leendő versenyszínhelyekről beszélt – mondta Schmitt Pál a mob.hu-nak – Az Olimpiai Park szélén található LOCOG-székház 23. emeletén lévő szobájának ablakából mutatta be a javában folyó építkezések többségét, hiszen az Olimpiai Park közelében 18 versenyszínhely található, és jó részük, mint az olimpiai stadion, az úszóközpont vagy a kerékpárospálya, újonnan épült. Néhány továbbit korszerűsítenek, illetve ideiglenes lelátóval látnak el."

Coe arról is tájékoztatta a köztársasági elnököt, hogy az egyes nemzeti olimpiai bizottságok versenyzőinek felkészülését messzemenően segíteni kívánják az olimpiai játékok történetében első alkalommal elhatározott felajánlással. Ezek szerint minden csapat számára 25 ezer fontos keretet szavaztak meg, amelyet szigetországi edzőtáborozásokra, tesztversenyeken való részvételre lehet felhasználni. „Reméljük, a magyar sport is él majd ezzel a lehetőséggel" – mondta a házigazda.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik