MMA: óriási KO és magyar diadalok a ketrecben – videó

KOLOZSI ILDIKÓKOLOZSI ILDIKÓ
Vágólapra másolva!
2018.04.08. 08:47
null
Borics Ádám nem kegyelmezett az ellenfelének
Lenyűgöző küzdősportgálát láthatott a több ezer érdeklődő péntek este a BOK Csarnokban. A Bellator MMA 196 és Kick-boxing 9 eseményen nem volt hiány hatalmas küzdelmekből, óriási pofonokból, látványos rúgásokból, izgalomból és show-ból sem. Láthattunk feltörekvő fiatalokat, rutinos versenyzőket, klasszisokat, valamint leendő világsztárokat is.

 

Magyar szempontból nem kezdődött igazán jól az események sora, ugyanis a mini kick-box-tornán Magyarország három profi versenyzője 2–1-es vereséget szenvedett Olaszország ringbe küldött triójától. Pokorni Ádám nem bírt Najib Idalival, Habash Antoine azonban ugyanúgy egyhangú pontozással egyenlített Salvatore Ciceronéval szemben. Minden Győrfi Csabán múlott, azazhogy mégsem. Sajnos a magyar harcos megsérült, így rajta kívül álló okból nem ment végig a meccse, az olaszok pedig 2–1-re győztek. A veszteseket vigasztalhatta, hogy a közönség győztesként ünnepelte őket, és Simicskó István honvédelmi minisztertől kupát is kaptak.

Rákóczi Renáta mérkőzése előtt Jorina Baars a második menetben fejezte be sikerrel Athina Evmorfiadi elleni meccsét, míg Éder Lopes egyhangú pontozással nyert John Wayne Parr ellen. Rákóczinak nem sikerült a Sabriye Sengül elleni küzdelem bíróit meggyőznie, megosztott pontozással hozták ki győztesnek a törököt.

Ezt követően Alekszej Ignasov és Dzevad Poturak próbálták visszaidézni az ifjúságukat, és arról meggyőződhettünk, hogy még mindig roppant kemények, Poturak nagyot tud ütni, míg Ignasov okosan harcol. Még ha nem is olyan volt a küzdelem heve, mint mondjuk azon a bizonyos kilenc évvel ezelőtti budapesti egymás elleni meccsükön, azért jó szórakozást jelentett végignézni Ignasov megosztott pontozásos sikerét.

Raymond Daniels megvédte Bellator-világbajnoki címét a francia Djibril Ehouo ellen, az amerikai látványos körülmények közepette vonult a ringbe, majd látványos győzelmet ünnepelhetett. A címvédő pazar pörgőrúgásaival és gyors ütéseivel nem igazán tudott mit kezdeni a kihívó, aki bár mindent megpróbált, egyhangú pontozással kapott ki.

Az MMA-szekcióban számunkra két fontos meccs is volt: ifjabb Növényi Norbert először lépett ketrecbe Magyarországon hivatalos meccsen. Ennek megfelelően igencsak aktív volt, rendkívül harcos, lelkes stílusa pedig sikert hozott Mehmet Yüksellel szemben. Kevesebb mint öt perc után Növényi hátsó fojtással kényszerítette feladásra riválisát.

Borics Ádám összecsapása előtt Ed Ruth és Denise Kielholtz is nyert, míg a magyar MMA feltörekvő reménysége (sőt már több is annál) egyrészt megőrizte veretlenségét, másrészt pedig egy látványos térdes után kiütéssel intézte el Teodor Nikolovot. Miközben riválisát hordágyon vitték ki a ketrecből, füttyszó harsant fel a csarnokban. Ez azonban nem a keményen küzdő bolgár-orosznak szólt, hanem a nézőtérről Boricsnak mutogató ír Gallaghernek. Persze, a „Kölyök” sem maradt adós, Conor McGregor jó haverjának jelezte: „barátom, találkozunk még...”

Magabiztos, erőtől duzzadó Borics Ádámot láthattunk a ketrecben, az történt a küzdelem során, amit és ahogy ő akarta. Reméljük, legközelebb világbajnoki címmeccset vívhat a „Kölyök” Budapesten.

Így intézte el Borics Nikolovot

Bellator MMA on Twitter

That's one for the highlight reel! @BoricsA #Bellator196 https://t.co/jgdGuo2kKD


Kyle Johnson on Twitter

Ádám Borics absolutely outclassed Teodor Nikolov on the feet, capping off his performance with this spectacular flying knee. I would love to see him and Gallagher get rebooked. #Bellator196 https://t.co/7qATsdoTDc


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik