Koronavírus: Rédli András aktív szolgálatra jelentkezett a katonaságnál

Vágólapra másolva!
2020.03.26. 11:31
null
Rédli András katonaként segítene a bajban (Fotó: Török Attila)
Rédli András párbajtőröző hamarosan elhagyhatja az önkéntes házi karantént, ugyanis katonaként segítene a koronavírus elleni harcban.

 

Mint ismert, férfi párbajtőröző-válogatottunk tagjai a Magyar Vívószövetség felhívásának eleget téve házi elkülönítésbe vonultak, mert a budapesti Grand Prix-viadalon találkozhattak a vírussal leginkább fertőzött országokból érkező sportolókkal.

„Tünetmentes vagyok és most már lassan lejár a két hét. Nem tudjuk, hogy mit hoz a folytatás, az biztos, hogy vívás jelenleg nincs. Mivel én katona vagyok, szeretnék aktív szerepet vállalni a haza védelmében. Kell az ember, a segítség. Szándékomat már jeleztem az illetékeseknek, ha szabadon mozoghatok, szolgálatba állok” – idézi a veol.hu Rédli Andrást, aki 2014 februárja óta szerződéses katona.

Az olimpiai kvalifikáció folytatásáról egyelőre nincs hír. A pillanatnyi állás szerint a magyar együttes egy ponttal megelőzi az oroszokat a ranglistán, azaz ott lehetne a tokiói játékokon.

„Sajnálom, hogy így történt, hiszen jó formában voltunk
– tette hozzá a csapatban olimpiai bronzérmes és világbajnok Rédli. – Leszámítva a budapesti Grand Prix-t, amelyen fejben a legtöbben már nem igazán tudtuk összerakni magunkat. Szerintem az volna igazságos, ha lezárnák a kvalifikációt, hiszen a nagy részén már úgyis túl vagyunk, nyilván az oroszok nem így gondolják. Nem könnyű a helyzet, és a legnehezebb ebben az, hogy nem látjuk a végét, jelenleg fogalmunk sincs, mikortól lehet újra edzeni, versenyeket rendezni. Ugyanakkor most nem a sport a legfontosabb, azt is mondhatnám, hogy századrangú kérdés, jelenleg arra kell koncentrálnunk, hogy legyőzzük a járványt.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik