Koronavírus: kiírták 2020 végére a torna és rg Eb-ket

Vágólapra másolva!
2020.06.04. 10:38
null
Azerbajdzsánba „hazajárnak” már a tornászok: a Nemzeti Tornacsarnok – a világ egyik legnagyobb és legdrágább, a tornasportot szolgáló létesítménye – lesz a férfi és női Eb helyszíne 2020 végén (Fotó: AFP)
Az Európai Tornaszövetség csütörtökön bejelentette, hogy új dátumokra kiírta a 2020. évi férfi és női torna, valamint ritmikus gimnasztika Európa-bajnokságokat. Mindhárom eseményt a koronavírus-járvány miatt kellett elhalasztani tavaszról.

A női tornász Eb helyszíne az eredeti házigazda Párizs helyett Azerbajdzsán fővárosa, Baki lesz, s ugyanitt tartják meg a férfi kontinensviadalt, amelyet eredetileg is itt rendeztek volna meg. A férfiak december 9–13., a nők december 17–20. között versenyeznek. A ritmikus gimnasztika Eb helyszíne maradt Kijev, időpontja november 26–29.-re változott. Mindhárom esemény európai olimpiai kvalifikációs verseny is egyben.

„Döntéseinket a jelenleg rendelkezésre álló információk alapján hoztuk meg. Most úgy gondoljuk, ősztől meg lehet rendezni ezeket az eseményeket. Szövetségünk folyamatosan figyelemmel kíséri a helyzet alakulását, és ha nem lenne biztonságos megtartani a versenyeket, megteszi a következő lépéseket. A tornászok, edzők, nézők egészsége a legfontosabb” – idézi az Európai Tornaszövetség közleménye a szervezet elnökét, Farid Gayibovot.

A Nemzetközi Tornaszövetség (FIG) ugyancsak csütörtökön közzétette a megváltoztatott olimpiai kvalifikáció menetét. Az utolsó két kvalifikációs sorozat (világkupa-sorozat és kontinensbajnokságok) záró időpontját kitolták 2021. június 29-ig.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik