Karate: az UTE sportolója a garázsában épített edzőtermet

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.04.26. 14:23
null
Tadissi Martial a novemberi vb-re készül (Fotó: karate.hu)
Mini edzőtermet alakított ki saját garázsában Tadissi Martial, az UTE karatékája, aki a novemberi világbajnokságra, illetve a jövő tavaszi olimpiai kvalifikációs versenyre készül.

„A klubom minden feltételt biztosított, hogy otthon készülhessek, ezért a garázsunkat átalakítottuk mini edzőteremmé, ahol minden szükséges felszerelés megtalálható” – nyilatkozta vasárnap az M1 aktuális csatornán a 67 kilogrammos súlycsoportban versenyző Tadissi Martial.

Hozzátette, ameddig bizonytalan a helyzet, és nincsenek döntések a versenyeket illetően, addig az erőnléti edzésekre helyezik a hangsúlyt, és az általános erő- és állóképességet igyekeznek fenntartani.

„Novemberig még elég sok idő van. Ha már biztosat fogunk tudni, akkor a technikai és taktikai felkészülést is elkezdjük” – közölte az UTE sportolója, aki erőnléti edzője mellett a karate-trénerével is tartja a kapcsolatot, és mindketten küldik neki a programokat.

Tadissi Martial emlékeztetett, hogy a novemberi, dubaji világbajnokság időpontját még nem módosították a koronavírus-járvány miatt, az olimpiai kvótaszerző versenyről viszont egyelőre csak annyit lehet tudni, hogy jövő tavasszal kerül rá sor.

„Nyertünk egy évet, hiszen az utóbbi egy esztendőben feszített volt a menetrend, ki voltunk élezve, nagyon sok verseny volt, és nagyon sokat edzettünk. Most lelassult az élet, kiszakadtunk a mókuskerékből, meg lehet nyugodni, később pedig új lendülettel, testben és mentálisan is felfrissülve lehet nekikészülni az őszi és a tavaszi szezonnak” – vélekedett.

Hangsúlyozta, az olimpiai kvalifikáció szempontjából nem számít a világbajnokság, de nagyon jó előjel lenne számára, ha érmet tudna nyerni Dubajban. Hozzáfűzte, szerencsés helyzetben vannak, mert a Premier League világkupa-sorozatban is találkoznak a sportág legjobbjainak 80-90 százalékával, tehát nem a vb az egyetlen erőfelmérő számukra.

A 75 kilogrammosok között versenyző Hárspataki Gábor elmondta, az óvintézkedések betartásával hármas-négyes csoportban minden nap edzenek az MTK termében. Elárulta, amikor tudják, megtartják a kellő távolságot egymástól, de karatéban elkerülhetetlen a testi kontaktus.

„Ez a fél év olyan felkészülési lehetőség, amit mindannyiunknak ki kell használnia. A hibákat ki kell javítani, például videoelemzések segítségével” – magyarázta az MTK karatékája, akinek szintén nincs még olimpiai kvótája, és ugyancsak az éremszerzés reményében utazik majd Dubajba.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik