Karate: Antonio Espinós maradt a világszövetség elnöke

2022.10.26. 13:16
null
Antonio Espinóst újraválasztották a Karate Világszövetség elnökének (Fotó: AFP)
Címkék
Újraválasztották tisztében Antonio Espinóst, a Karate Világszövetség (WKF) elnökét, aki 1998 óta áll a szervezet élén – számolt be róla a Magyar Távirati Iroda.

A törökországi Konyában, a korosztályos világbajnokság helyszínén rendezett kongresszuson további hat évre szavaztak bizalmat a küldöttek a spanyol sportdiplomatának, aki ellenjelölt nélkül győzött – írta beszámolójában az insidethegames.biz portál. A titkos voksoláson a 99 delegátusból 94-en mondtak igent Espinósra.

Tevékenységének eddigi kiemelkedő eredménye volt a karate szerepeltetésének elérése a 2021-es tokiói olimpián, ám – emlékeztetett rá a portál – a japán eredetű sportágat a debütálás után kihagyták a 2024-es párizsi ötkarikás játékok programjából. Viszont ott van a 2028-as Los Angeles-i olimpia műsorába felvételre váró sportok szűkített listáján. A végleges programról várhatóan jövőre dönt a Nemzetközi Olimpiai Bizottság.

Espinós, aki 1984 és 1996 között a Spanyol Karate Szövetség elnöke volt, a WKF mellett 1997 óta az Európai Karate Szövetség (EKF) vezetője is.

Ezek is érdekelhetik
Legfrissebb hírek