Karácsony: a Dárdai família összegyűlik; Szász-Kovács Emese kacsát süt

NAGY-PÁL TAMÁSNAGY-PÁL TAMÁS
Vágólapra másolva!
2021.12.24. 11:15
A karácsony mindenki számára az év egyik, ha nem a legfontosabb időszaka. De hogyan töltik el ezt a pár napot sportolóink? Mikler Roland, Szász-Kovács Emese, Papp Kristóf, Major Sámuel, Szabó Alpár és ifj. Dárdai Pál mesélt erről az NSO Tv-nek.

A válogatottal a januári hazai rendezésű kézilabda Európa-bajnokságra készülő Mikler Roland próbálja a családjával megélni az ünnepi időszakot.

„Nem ez az első világverseny, amit az év elején rendeznek, úgyhogy azért a rutin már megvan ebben, de most talán a gyerekeknek, mivel nőnek föl, egy picivel többet jelent ez az ünnep. Nekem meg annyit, hogy egy-két napot lehet evéssel, ivással tölteni, aztán vissza a melóba.”

Az olimpiai bajnok vívó, Szász-Kovács Emese éppen nemrég jelentette be a visszavonulását.

„Én eddig is nagyon szerettem a karácsonyt, de amióta a gyerekek megvannak, egyre nagyobb izgatottsággal tölt el az ünnep amiatt, hogyan tudnám nekik minél szebbé, minél emlékezetesebbé tenni. Nagyon várom, hogy a Jézuska meghozza a fát, és mit fognak hozzá szólni.”

A Red Bull Salzburg labdarúgócsapatának magyarja, Major Sámuel itthon tölti az ünnepeket.

„Eddig mindig mentünk papámékhoz, de sajnos ő elhunyt, úgyhogy mostantól a mama nálunk van, és ezt a rövid kis utat nem tudjuk most már megtenni.”

A röplabda-válogatott csapatkapitánya, Szabó Alpár is családi körben ünnepel.

„Akkor is haza tudtam jönni, amikor külföldön játszottam. Számomra ez az év egyik legfontosabb szakasza, pontosan azért, mert nagy a családunk, és mindig együtt vagyunk. Egyedül tavaly nem tudtam itthon lenni a pandémia miatt. Karácsony előtt és után is edzünk, úgyhogy ez a két-három nap mindig a családé, és mindig a nagyszüleimnél.”

A Mol Fehérvár FC támadója, ifj. Dárdai Pál:

„A szenteste szűk családos, eszünk egy jó halászlét, utána ajándékozunk.”

A válogatott jégkorongozónak, Papp Kristófnakmozgalmasan telik a szenteste.

„Igazából csak a családdal szeretnék lenni. Elmegyünk az éjféli misére és korizni is a Városligetbe.”

Videónkban még mesélnek arról, mi az ünnepi menü, és ki készíti el.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik