Tóth Ferencnek meg sem kottyant a Balathlon és a DZD egymást követő teljesítése, holott ez a több mint 500 kilométer igazán kemény kihívás. Persze, aki a Vérkörrel melegít be a még hosszabb túrákra, attól voltaképpen semmiség…

Ha már DZD, vagyis a Dél-Zala Dombjai kihívás: a főszervező mondta, hogy a 300 kilométert sokan kevesellték, így kitalált egy olyan túrát, amelyen éppen dupla ennyi a távolság.

Jó, a GR 20 ennek csak töredéke, alig 180 kilométer, igaz, nehezítésként egy jó tízezer méteres szintkülönbséggel is számolhat a bátor vállalkozó – Pápayné Sár Cecília ott járt Korzikán, és felelevenítette tapasztalatait.

Camino Steve pedig Amerikát járta be, szinte minden zegét és zugát, majdnem megfagyott, épphogy kimentették egy bandaharcból, és egyszer kényszerűségből megkergetett egy medvét is – íme, Csutka István színművész legdurvább túrakalandjai.

Komarnicki Román nem mesélt, hanem írt: az egykori neves magyar hegymászó akkor sem tudott lemondani a természetjárásról, amikor golyók fütyültek a füle mellett, és hónapokig egy gleccserből tudósította újságját, hiszen a gránátok elől leginkább a jég belsejében volt menekvés.

Az izgalmas és megindító emberi történetek mellett magazinunkban írunk a túrabotokról és a túracipőkről, bemutatjuk a szezon újdonságait, tippeket adunk balatoni és mecseki túrákra is.

A 84 oldalas magazin kapható az újságárusoknál, az ára 695 forint.