Ismét Mesterek Tornája Kaposváron!

Vágólapra másolva!
2010.03.25. 18:27
Péntektől vasárnapig rendezik meg a hagyományos honi évadnyitónak számító Mesterek Tornája nemzetközi díjugrató versenyt a kaposvári Pannon Lovas Akadémián. A 13 millió forint összdíjazású viadalra hét nemzet lovasait várják, és ezúttal is eljön a teljes hazai élmezőny. 

A Mesterek Tornája több mint két évtizede íródó sikertörténete tavaly újabb komoly fejezettel bővült, hiszen első alkalommal rangos, kétcsillagos nemzetközi díjugrató viadalt szerveztek a rendezvény keretein belül. A verseny nagy sikert aratott a szakma és a közönség körében, így talán nem meglepő, hogy az idei tornára is hét nemzet sportolói neveztek. A szervezők 170 lovat várnak a háromnapos díjugrató hétvégére. A magyar élmezőny tagjai mellett horvát, szlovén, szlovák, cseh, lengyel és olasz lovasok is érkeznek Somogyba.

A 2009-es győztes Hanulay
A 2009-es győztes Hanulay

A program a megszokottak szerint alakul: a kis kör, a középkör és a nagy kör indulóira pénteken az elődöntő, szombaton a középdöntő, vasárnap pedig a döntő vár. A kaposvári verseny keretein belül rendezik meg az idei fedett pályás bajnokság felnőtt döntőjét is.

Ezúttal sem marad el a hagyományos autós-lovas kombinált versenyszám, ahol a résztvevők előbb lovukkal, majd egy Forddal teljesítik a kijelölt pályát. És hogy teljes legyen a műsor, a házigazdák kétnapos, fedett pályás military viadalt is a programba iktattak.

A versenyszámok legjobbjai között mintegy 13 millió forintot osztanak szét. Ez már akkora összeg, amire harapnak a nemzetközi élmezőny tagjai is. A színvonalas pályákat hozzáértő csapat alakítja ki, és a házigazdák bíznak benne, hogy a magyarok is jól szerepelnek majd az erőpróbán.

A Mesterek Tornája után bezárják a Lovas Akadémia fedett lovardáját: a Kaposvári Egyetem fejlesztésének egyik részeként, egy pályázatnak köszönhetően az őszre szinte teljesen megújul a sok nagy versenyt látott létesítmény.

Mesterek tornája nemzetközi díjugrató viadal, Kaposvár, Pannon Lovas Akadémia

A tervezett program

Március 26., péntek

8.00 Kis kör minősítő I.

11.00 Fiatal lovak versenye

13.00 Közép kör minősítő I.

15.00 Nagydíj minősítő I.  

 

Március 27., szombat

9.00 Kis kör minősítő II

12.00 Fiatal lovak versenye

14.00 Közép kör minősítő II.

16.30 Nagydíj minősítő II.

 

Március 28., vasárnap

8.30 Fiatal lovak versenye

10.15 Kis kör döntő

12.40 Közép kör döntő

15.00 Lovagolj és vezess show

16.30 Mesterek Tornája nagydíj Döntő 

 

Ez történt tavaly

Mesterek Tornája nemzetközi díjugrató verseny, 2009. Kaposvár, Lovas Akadémia.
Nagydíj, döntő (22 induló):
1. Juraj Hanulay (szlovák) Quality 0 - 41,92, 2. Szabó Gábor (Szabó Team LK) Ukarlos 0 - 46,27, 3. Monika Stangelova (szlovák) Lukas Ninja 1 - 37,00

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik