Ironman: Major Józsefre kemény ellenfelek várnak Utah államban

Vágólapra másolva!
2010.04.30. 17:18
null
Major József gyönyörű tájakon versenyez (Fotó: majorjozsef.hu)
Izgalmas verseny, kemény ellenfelekkel. Erre számíthat május elsején Major József ötszörös ironman országos bajnok a Utah állambeli St. George-ban. Nehéz megmondani mi teszi különlegesebbé a hétvégi eseményt, a számos ironman bajnokot felsorakoztató profi mezőny vagy az Egyesült Államokban is egyedülálló, lélegzetelállítóan gyönyörű környezet.

Major József számára inkább az előbbi körülmény lesz fontos. A beharangozók az esélyesek között elsőként említik a kettes rajtszámmal versenyző győri triatlonistát, aki 2008-ban elsőként szakította át a célszalagot az arizonai ironmanen, majd idén márciusban ezüstérmet nyert Kínában. Legnagyobb ellenfelei, az ausztrál Chris McDonald, az angol Paul Amey, a szintén ausztrál Luke Bell és az észt Kirill Kotschegarov szintén hasonló eredményekkel büszkélkedhetnek.

Majornak szerencsére a hawaii kvalifikáció miatt már nem kell aggódnia (mert azt megszerezte Kínában – a szerk.). A legeredményesebb versenyzők között 65 kvótát osztanak szét az októberi világbajnokságra, a legjobb profi célbaérkezők, pedig 50 000 dollár pénzdíjban részesülnek.

A verseny korán reggel 3800 méter úszással indul egy közeli rezervátum áttetszően tiszta tavában. A 180 kilométert két körben teljesítik az indulók a festői szépségű kerékpáros pályán. Majd egy maratoni táv a végére részben ugyanezen az úton, mely felível egészen a város fölé, majd egy hosszabb lejtővel visszavezeti a futókat a központba. A kihívásokkal teli versenypálya sok meglepetést rejteget a közel 2400 indulónak, akiknek a kemény hegyi szakaszokon túl még meggyűlhet a bajuk a széllel, a várható esővel és az időszakhoz képest szokatlanul hűvös időjárással.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik