A mindössze két éve triatlonozó székesfehérvári Lukács Levente hatalmas óceáni hullámok között úszott 1900 métert, majd jó pozícióban a 90 km-es kerékpáros távon az előtte bukó miatt az utat övező erdőbe szállt!

„Kockáztattam az esőben! Hárman mentünk egymást mögött 5-6 méterre. A rendezők egyszer ránk is szóltak hogy tartsunk nagyobb távolságot. Jöttünk le egy lejtőn 74 km/h-s sebességgel, nagyon csúszott az út, az első srác elnézte a kanyart a lejtő végén és mind a hárman kisodródtunk és beszálltunk az erdőbe. Én mentem másodikként, szerencsére ki tudtam kerülni az első embert, de a másik srác telibe kapta az elsőt. Ők mind a ketten ki is álltak a versenyből! Én szerencsére egy kis kerékpárszerelés és fejben újra összeszedés után tovább tudtam menni!

5 perc múlva jött az újabb nem várt fejlemény, defektet kapott. Motoros segítőknek köszönhetően tekert újra tovább, és összesen kb. 10 perces időveszteséggel kezdett neki a 21.1 km-es futó távnak.

"A kerékpár vége felé már annyira ideges voltam, hogy nem a futás járt a fejemben, mint ahogy kellett volna, hanem ez a sok minden, ami történt! A futás igazából teljesen úgy telt el, hogy nem is emlékszem rá, nem tartottam semmi taktikát, nem figyeltem semmire, csak ideges voltam és futottam!" - nyilatkozta Lukács Levente őszintén, egyben önkritikusan is.

Az időveszteséget figyelembe véve 5-6. helyre is jó lett volna a második legrangosabb Ironman 70.3-as világeseményen.

Levente – aki csak decemberben tölti be a 25-öt, mégis már a 25-29 éves korosztályba sorolják –, top 10-es céljától ugyan elmaradt vasárnap, de nyilatkozatában máris előretekint: „Örülök, hogy fel tudtam állni, és be tudtam fejezni a versenyt! Hétfőtől már az októberi, New-Orleans-i versenyre kell összpontosítanom!"

Lukács Leventén kívül további három magyar induló állt rajthoz: Kovács Gábor, Pajor Gábor és Morovián Attila is a 35-39 évesek korosztályában indult. Közülük Pajor volt a leggyorsabb, 4 óra 29 perces eredménnyel korcsoportjában a 49. helyet érte el. Kovács 4 óra 43 perces idejével a 172., Morovián 5 óra 1 perccel a 283. helyen végzett korosztályában.