Hetvenedik születésnapját ünnepli az MLSZ-elnök, Csányi Sándor

S. T. J.S. T. J.
Vágólapra másolva!
2023.03.19. 23:45
A Nemzeti Sport hétfői számából ajánljuk:

Hétfőn van a hetvenedik születésnapja az immár multinacionális nagyvállalatnak számító OTP Csoport elnök-vezérigazgatójaként dolgozó, európai elit kézilabdaklubot (OTP Bank-Pick Szeged) is tulajdonló, régóta a leggazdagabb magyarok közé tartozó Csányi Sándornak, aki 2010-ben kezdte futballvezetői pályafutását, amikor engedett a romokban heverő magyar futball őt régóta ostromló képviselői, köztük Orbán Viktor miniszterelnök kérésének, és 2010. július 6-án, egyedüli jelöltként a Magyar Labdarúgó-szövetség elnökének választották. Ötéves mandátumát 2015-ben és 2020-ban is meghosszabbította az MLSZ közgyűlése.

Eseménydús első heteken van túl a Jumbo-Visma színeiben legjobb kerékpárosunk, Valter Attila. A 24 éves versenyző az egyik legnívósabb és leghosszabb egynaposon, a Milánó–Sanremón vett részt Olaszországban. Lapunknak azt nyilatkozta, nem érte különösebb meglepetést a viadalon, sőt terhelésben annyira nem is volt kemény az erőpróba, mint amilyenre számított. Inkább mentálisan jelentett nagy kihívást, mert körülbelül száz kilométert pokoli tempóban tett meg a mezőny, kvázi sprintfelvezetésben. Valtert arról is kérdeztük, egy hat óránál is hosszabb versenyen hogyan tartja éberen magát.

A magyar vízilabda első aranykorszakának letéteményeséről, Komjádi Béláról két héttel ezelőtt írtunk a Népsport melléklet hasábjain, a cikk apropóját a nagy mágus halálának kilencvenedik évfordulója szolgáltatta. A sors úgy hozta, hogy csaknem pontosan húsz évvel később, 1953. március 23-án hunyt el a Komjádi árnyékában nem kellően megbecsült Beleznai László. Sokan automatikusan Komjádinak tulajdonítják a vizes sportok első, 1926-ban Budapesten rendezett Európa-bajnokságán kivívott aranyérmet, amely a magyar vízilabda világhódításának első harci sikere – holott Beleznai László vitte csatába a csapatot.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik