Kancsendzönga: tolódott a magyarok csúcstámadása

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.05.15. 15:46
Erőss Zsolt jelentése szerint a 2013-as magyar Kancsendzönga-expedíciónak (Erőss Zsolt, Kiss Péter és Jaroslav Dutka) még várnia kell a csúcstámadással, ugyanakkor sokáig már nem késlekedhetnek, mert közeledik a monszun. Előreláthatólag május 19. néz ki a legalkalmasabb időpontnak.

„Mindenki az alaptáborban várakozik, van aki már nagyon hosszú ideje. Az utóbbi napokat izgalmassá tette, hogy voltak csúcsmászási próbálkozások, miközben lentről elég jól látszott, hogy a viharos időjárás nehéz helyzetet teremt. Végül május tizenharmadikán, estére visszaérkezett az utolsó csapat is az alaptáborba.

A sok ráérő időnkben egyeztetjük az összes időjárás-jelentést, és mivel a közeledő monszun is behatárolja a lehetőségeket, már nincs sok időnk, és csak egyetlen lehetőségünk lesz. Körvonalazódik, hogy a közeledő legjobb időjárású lehetőséget egyszerre, összefogva használjuk ki.

Május tizenkilencedike néz ki a legalkalmasabbnak a csúcstámadáshoz, ehhez el kell indulni tizenhatodikán. Egy napra rá lesz a fordulat a széljárásban, ettől kezdve csökken az erőssége. Huszadika utánra havazások várhatók, és huszonhatodika körül érkezhet a monszun is. Ha minden jól és a terv szerint alakul, akkor huszonegyedikén érkezünk vissza az alaptáborba és a következő napokban elkezdjük a levonulásunkat” – áll Erőss Zsolt jelentésében.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik