Gyász: elhunyt Nagyvárad híres éremgyűjtője

N. T.N. T.
Vágólapra másolva!
2020.12.02. 19:23
null
Magyar Imre Győző (1945–2020) <br />Fotó: sporthataroknelkul.hu
Gyászol a nagyváradi magyarság és a nagyváradi sportélet: 75 évesen, rövid szenvedés után elhunyt Magyari Imre Győző, aki páratlan gyűjteményt tudhatott magáénak – számolt be róla a sporthataroknelkul.hu.

Az asztaliteniszt profi szinten – többek között a munka miatt is – 1967-ben hagyta abba, ám így is ötszörös megyei bajnoknak mondhatja magát. Nagybányán rátalált egy második sportra is, hiszen itt kezdett el alpesi síelni. Annak ellenére, hogy a síelést csak hobbi szinten űzte, elmondhatja magáról, hogy három egykori olimpiai sípályán, Garmisch-Partenkirchenben, Calgaryban és Salt Lake Cityben is lesiklott – írja a sporthataroknelkul.hu.

Magyari Imre Győző a sportpályafutása mellett az egyik legnagyobb éremgyűjtővé vált az évek során. Előbb többfajta érmet is gyűjtött, majd a futballhoz kapcsolódó érmek gyűjtésébe kezdett. Legendás éremgyűjteményének – amely a legteljesebb és legnagyobb darabszámú volt az egész Kárpát-medencében – nagy részét eladta a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémiának.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik