Golf-vb: Woodsot rögtön kiejtette a barátja, kihullott a címvédő is

Vágólapra másolva!
2011.02.24. 08:54
A korábbi világelső Tiger Woods kiesése jelentette a legnagyobb meglepetést az idei golfvilágbajnokság első versenyének magyar idő szerint csütörtökre virradóra rendezett nyitófordulójában: a lassan másfél éve nyeretlen amerikai versenyzőt a dán Thomas Björn ejtette ki rájátszásban a 8.5 millió dollár összdíjazású meccsjátékos világbajnokságon az arizonai Maranában.

Az idei két korábbi versenyéhez hasonlóan Woods kiegyensúlyozatlanul játszott, a korábban biztosan értékesített birdie-lehetőségeket többnyire elrontotta. S bár a 18. szakaszon éppen birdie-vel sikerült rájátszásra mentenie a meccset, ott az elütése után a labda az ütőfolyosón kívülre tévedt, és oly sok ütésbe telt neki a lyuk megközelítése, hogy régi jó barátja, a néhány héttel ezelőtti katari mesterverseny megnyerésével kvalifikáló Thomas Björn ezt nem hagyhatta kihasználatlanul.

 

A VB IDEI VERSENYEI
Február 23–27.: Match Play Championship
Március 1013.: Cadillac Championship
Augusztus 47.: Bridgestone Invitational
November 36.: HSBC Champions

Nyolc mérkőzés torkollt rájátszásba a nyitó napon – korábban ilyesmire nem volt példa –, így esett ki például a címvédő Ian Poulter is, akinek ellenfele, Stewart Cink a meccset eldöntő ráadásig egyszer sem vezetett.

A világranglista első öt helyezettje közül csupán a harmadik Woods esett ki, a listavezető Lee Westwood, valamint Martin Kaymer, Phil Mickelson és Graeme McDowell egyaránt továbbment. A nyolcadik helyezett Steve Stricker ellenben alulmaradt a 17 éves olasz csodagyerekkel, Matteo Manasseróval szemben, aki sikere révén a torna történetének legfiatalabb meccsnyertese lett.

Az 1999 óta létező golfvilágbajnoki sorozat évi négy versenyből áll. A nyitó viadal, a most zajló meccsjátékos világbajnokság mezőnyét a február 13-án kiadott világranglista első 64 helyezettje alkotja (nem számítva a sérülés miatt visszalépő néhány versenyző helyettesét). Az egyenes kieséses rendszerben a párokba sorolt játékosok egymás ellen vetélkednek, és a 18 szakaszos mérkőzéseket az nyeri meg, aki több szakaszt nyer meg – vagyis aki több lyukba juttatja be a labdát kevesebb ütéssel, mint ellenfele.

GOLF-VB 2011, 1. VERSENY
WGC-ACCENTURE MATCH PLAY CHAMPIONSHIP – MECCSJÁTÉKOS VILÁGBAJNOKSÁG, MARANA (Ritz-Carlton Golf Club)
A pálya: 7162 méter, 72 par. A pénzdíj: 8.5 millió dollár
1. FORDULÓ, ÉRDEKESEBB EREDMÉNYEK
Björn (dán)–Woods (amerikai) 1, 0 – rájátszás után
Westwood (angol)–Stenson (svéd) 3, 2
Kaymer (német)–Szung Jul Noh (dél-koreai) 7, 6
Mickelson (amerikai)–B. Jones (ausztrál) 6, 5
Manassero (olasz)–Stricker (amerikai) 2, 1
McIlroy (északír)–Byrd (amerikai) 4, 2
McDowell (északír)–Slocum (amerikai) 4, 3
Cink (amerikai)–Poulter (angol) 1, 0 – rájátszás után
Els (dél-afrikai)–Overton (amerikai) 1, 0 – rájátszás után
Wilson (amerikai)–D. Johnson (amerikai) 1, 0 – rájátszás után

Elöl a győztesek.

Az eredményben a második szám a már le nem játszott szakaszok számát, az első a bejezéskor meglévő különbséget jelenti. Pl: Westwood 2 szakasszal a pálya vége előtt 3-mal több szakaszgyőzelemmel állt, mint ellenfele, így szükségtelenné vált a mérkőzés folytatása, a parti véget ért.(3, 2)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik