Golf: a futballimádó spanyol átoktöréssel a Ryder-kupán

Vágólapra másolva!
2012.08.21. 16:27
A spanyol Sergio García régen várt győzelmét hozta a profi golfozók tengerentúli körversenyének idei utolsó alapszakaszbeli viadala, az esőzés miatt csúszva befejezett Wyndham Championship.

A futballimádatáról is ismert Sergio García 2008 óta először nyert versenyt a tengerentúli PGA Touron. A spanyol játékos ráadásul ugyanazon a pályán nyert, amelyiken három évvel ezelőtt is neki állt a zászló, csakhogy a hajrában akkor nem tudott kellőképpen összpontosítani, és kicsúszott a kezéből a győzelem. Most nem így történt, noha a heves esőzés miatt a játékot egy időre fel kellett függeszteni – a versenyt hétfőn fejezték be.

Az egykor a világranglista második helyéig törő García számára az európai válogatott szempontjából is nagy jelentősége volt a sikernek: greensborói győzelme révén biztossá vált, hogy ott lesz a Ryder-kupán. José María Olazábal csapatában Garcíán kívül Rory McIlroy, Justin Rose, Graeme McDowell, Paul Lawrie, Francesco Molinari, Luke Donald, Lee Westwood és Peter Hanson részvétele már biztos.

Három hely még kiadó az amerikaiak elleni szeptember végi presztízsmérkőzésre.

Ami a PGA Tourt illeti, a héten megkezdődik a négyversenyes rájátszás. Az első viadalon a pontlista első 125 helyezettje vehet részt – a rangsort az amerikai Tiger Woods vezeti honfitársa, Jason Dufner és az északír Rory McIlroy előtt.

AMERIKAI PGA-KÖRVERSENY
WYNDHAM CHAMPIONSHIP, GREENSBORO (Sedgefield Country Club)
A pénzdíj: 5.2 millió dollár. A pálya hossza: 6520 méter; a pályán elvárt ütésszám (par): 70
AZ ÉLCSOPORT
1. Sergio García (spanyol) 262 ütés (67, 63, 66, 66)
2. Tim Clark (dél-afrikai) 264 (63, 67, 67, 67)
3. Bud Cauley 265 (66, 65, 66, 68)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik