Atlétika: elhunyt egy 36 éves futó a londoni maratoni után

B. E.B. E.
Vágólapra másolva!
2022.10.04. 14:49
null
Több mint 40.000 ember volt ott a londoni maratonon (Fotó: AFP)
Vasárnap rendezték meg az egyik legnépszerűbb angliai tömegrendezvényt, a londoni maratonit, amelyen idén több mint 40 ezren vettek részt. Az eseményt egy szomorú hír is kísérte: az egyik résztvevő futás közben lett rosszul. A 36 éves férfi hiába részesült azonnali orvosi segítségben, elhunyt a kórházba szállítása után.


A meg nem nevezett, Délkelet-Angliából származó futó a 37. és 38. kilométer között lett rosszul – három percen belül ellátásban részesült, de a gyors orvosi segítség sem tudta megmenteni életét. A férfi később a kórházban hunyt el.

A maratoni szervezői őszinte részvétüket fejezték ki a férfi családjának és barátainak. A család kérésének megfelelően további részleteket nem közöltek az elhunytról – írta a Sky News. A halál okát később orvosi vizsgálatokkal állapítják majd meg.

A több mint 40 ezer indulót számláló londoni maratonin férfiak versenyét a kenyai Amos Kipruto nyerte 2 óra 4 perc 39 másodperces idővel. A nőknél többszöri megbotlása ellenére az etióp Yalemzerf Yehualaw diadalmaskodott 2 óra 17 perc 25 másodperces idővel, ami a harmadik leggyorsabb futás volt a verseny történetében.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik