Az amerikai lap kedden közzétett összesítéséből kiderül, hogy a 41 éves amerikai ökölvívó a 2017 és 2018 júniusa között vizsgált időszakban 285 millió dollárt (77.8 milliárd forintot) keresett. Ezt a bevételt egyetlen este alatt hozta össze, amikor tavaly augusztusban megmérkőzött a ketrecharcos Conor McGregorral. Utóbbi 99 millió dollárt (27 milliárd forintot) kapott a fellépésért, amivel a kereseti lista negyedik helyén végzett.

A „The Money" (Pénz) becenevű Mayweather csatlakozott Michael Jordanhez és Tiger Woodshoz, akik átlépték az egymilliárd dolláros kereseti küszöböt.

A lista második és harmadik helyére két labdarúgó került: Lionel Messi 111 millió dollárt (30.3 milliárd forintot), az elmúlt két évben éllovas Cristiano Ronaldo 108 milliót (29.4 milliárd forintot) keresett a vizsgált periódusban. Előbbinek ebből az összegből 84 millió, utóbbinak 61 millió volt a fizetése.

A lista ötödik helyén Neymar található (90 millió dollár), őt a kosárlabdázó LeBron James (85.5 millió dollár) és a teniszező Roger Federer (77.2 millió) követi. Az első tízbe még az ugyancsak kosaras Stephen Curry (76.9 millió dollár), valamint két amerikaifutball-játékos, Matt Ryan (67.3 millió dollár) és Matthew Stafford (59.5 millió dollár) fért be.

A húsz nevet tartalmazó listán 2010 óta először nincs női sportoló, ugyanis a teniszező Serena Williams gyermeke születése miatt tavaly január és idén május között mindössze két versenyen lépett pályára.