Evezős ob: Galambos megnyerte a könnyűsúlyú egypárt is

V. J.V. J.
Vágólapra másolva!
2021.07.24. 18:33
null
Galambos Péter újabb sikert könyvelhetett el (Fotó: Czucz Bálint/archív)
A férfiaknál Galambos Péter nyert könnyűsúlyú egypárban szombaton az evezősök 122. országos bajnokságának harmadik versenynapján a szegedi Maty-éren.

 

Az ebben a számban április közepén Európa-bajnoki címet szerző Galambos Péter pénteken az olimpiai programban is szereplő egypárban is a legjobbnak bizonyult.

Az ob eredményközlője alapján férfi kétpárban Galambos váci klubtársai, Ács Kristóf és Bácskai Máté a papírformát igazolva győztek. A nap további versenyszámai között a férfiaknál a Győr a négyeseknél, míg a Csepel a könnyűsúlyú nyolcasoknál végzett elsőként.

Szombaton a nőknél két versenyszám döntőit rendezték: könnyűsúlyú egypárban a ferencvárosi Abid Syham győzött, kétpárban viszont a válogatott Preil Vivien, Gadányi Zoltána egység második lett Benda Orsolya, Bertus Kitti hajója mögött. A Külker EK Óbuda két versenyzője jó formában érkezett az ob-ra, egy nappal korábban egypárban a dobogó első és második fokán végeztek. Benda akkor maga mögé utasította a tavalyi győztes Bertust, ezúttal viszont egy hajóban ülve diadalmaskodtak.

A vasárnapig tartó ob-n a felnőttek futamai mellett utánpótlás, para-, amatőr és masters versenyeket is rendeznek. A viadalra 110 versenyszámban rekordszámú, összesen 1421 nevezés érkezett 3629 beülővel. Az ob a tokiói olimpia első hétvégéjével párhuzamosan zajlik.

EVEZŐS OB (Szeged)
FÉRFIAK
Könnyűsúlyú egypár (14 induló): Galambos Péter (Vác VEC) 7:33.75 perc
Kétpár (olimpiai szám/10): Ács Kristóf, Bácskai Máté (Vác VEC) 6:55.49
Négyes (o. sz./8): Győri AC (Ocsenász Gergő, Szabó Bence, Szigeti Roland, Forrai Dávid) 6:37.50
Könnyűsúlyú nyolcas (3): Csepel EK (Balogh Botond János, Nagy Gergely, Zudor Marcell, Németh Gergely Bálint, Boros Olivér Benedek, Kovács Krisztián, Boros Bálint Bendegúz, Czinege Tamás, k: Balázs Réka Virág), 6:36.07
NŐK
Könnyűsúlyú egypár (9): Abid Syham (Ferencvárosi EC) 8:35.09
Kétpár (o. sz./8): Benda Orsolya, Bertus Kitti (Külker EK Óbuda) 7:37.07

A TOVÁBBI PROGRAM
FELNŐTT A-DÖNTŐK, vasárnap
Férfiak: könnyűsúlyú kétpár (o. sz.), könnyűsúlyú kettes, négypár (o. sz.), nyolcas (o. sz.)
Nők: könnyűsúlyú kettes, könnyűsúlyú kétpár (o. sz.), négypár (o. sz.), nyolcas (o. sz.)

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik