Evezés: Preil Vivien, Bridge Henry és a férfi válogatott sikerével indult az évad

Vágólapra másolva!
2023.03.19. 11:49
null
Preil Vivien nyerte a Széchenyi István-emlékversenyt (Fotó: Facebook/Budapest Evezős Egyesület)
A nők között Preil Vivien, a férfiaknál Bridge Henry, míg a férfi nyolcasoknál a magyar válogatott győzött a budapesti evezős-évadnyitón.

Az idén is nagy számú nevezés érkezett a Danubius Nemzeti Hajós Egylet, a Budapesti Evezősszövetség és a Magyar Evezősszövetség (MESZ) által rendezett gróf Széchenyi István-emlékversenyre, amelyen több mint 80 csapat csaknem 650 versenyzője vett részt szombaton.

Az evezősévadot Cseh Ottó, a MESZ elnöke nyitotta meg. Fábián László, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára és Kiss László, a III. kerület polgármestere köszöntötte a tíz országból és Magyarország több pontjáról érkezett csapatokat.

A 3600 méteres táv, amely az Óbudai-sziget északi csücskénél kezdődik, a sziget menti Duna-ágat követi és a budai Görzenál magasságában ér véget, mára már az európai evezősnaptár stabil tagja, rövid története során 16 országból fogadott versenyzőket - emlékeztettek rá közleményükben a szervezők.

A férfi felnőttnyolcasok versenyét a magyar válogatott, a női négypárevezősök abszolút versenyét az angol Newark RC csapata nyerte. Egypárba Bridge Henry, a Danubius Nemzeti Hajós Egylet versenyzője, a nőknél Preil Vivien, a Budapest Evezős Egylet versenyzője diadalmaskodott.

A Budapest Kupa Regattán az idén is megrendezték a „Plusz egy kromoszóma” sprint ergométeres futamot, melyben kiemelkedő sportolók közösen a Down Alapítványból érkező lelkes atlétákkal csapatokban mérték össze erejüket. A főszervező Danubius Nemzeti Hajós Egylet és a Down Alapítvány együttműködése évtizedes, ennek keretében hagyományosan gyűjtést tartottak a szervezők, mellyel az alapítvány munkáját segítik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik