Év sportolója: Lenyűgöző látvány fogadott – Makelele

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.01.12. 15:13
null
Claude Makelele a Pancho Aréna előtt (Fotó: Földi Imre)
Claude Makelele lesz az M4 Sport – Az év sportolója-gála egyik sztárvendége. A Real Madrid korábbi francia középpályása a Nemzeti Sportnak többek között azt is elmondta, szerinte mi kell ahhoz, hogy valakiből igazán jó labdarúgó váljon.

 

– Járt már korábban Magyarországon vagy ez az első alkalom?
– Nem, eddig nem volt szerencsém itt járni, most vagyok Magyarországon először – válaszolta Claude Makelele a Nemzeti Sport érdeklődésére. – Sokat még nem láttam belőle, de a madridi legenda, Puskás Ferenc nevével fémjelzett akadémiát már megmutatták nekem, és lenyűgöző látvány fogadott. Keveseknek adatik meg, hogy eljussanak a profi futball legmagasabb szintjére, a focistapalántáknak csak azt tudom javasolni, hogy imádják a futballt.

– Sokan N'Golo Kantét tekintik az új Makelelének, egyetért ezzel?
– Kanté maradjon csak Kanté, őrizze meg a saját stílusát. Rá pont az jellemző, amit az előbb mondtam, nagyon szereti ezt a játékot. Sosem voltam híve a labdarúgók összehasonlításának.

– Sok trófeával gazdagodott pályafutása során, de mennyire sajnálja, hogy a franciák 1998-as világbajnok és 2000-es Európa-bajnok csapatának nem lehetett tagja?
– Egyáltalán nem sajnálom. Nekem a hetvenegy válogatott mérkőzésem mind egy-egy trófeával ér fel. Ezrével vannak labdarúgók, akiknek egyszer sem adatik meg, hogy válogatott találkozón pályára léphessenek. Nekem hetvenegyszer is sikerült, mind külön elismerés számomra.

A CLAUDE MAKELELÉVEL KÉSZÍTETT TELJES INTERJÚT A NEMZETI SPORT PÉNTEKI SZÁMÁBAN OLVASHATJÁK – AKÁR DIGITÁLIS FORMÁBAN IS!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik