Európai Játékok: kisegítették, aranyat nyert, riói kvótát kapott

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.06.14. 13:56
A brit Gordon Benson szerezte meg az Európai Játékok első vasárnapi aranyérmét: a leedsi versenyző a portugál Joao Silvát és az azeri Rostyslav Pevtsovot megelőzve győzött férfi triatlonban, egyben olimpiai kvótát szerzett hazájának. Faldum Gábor a 32., Bicsák Bence a 40., Tarnai László a 42. helyen végzett.

Két tényező állandó az azeri fővárosban, a szél és a meleg. A Bilgah Beach sem kivétel, sőt. A férfi triatlonmezőny tagjainak pont ez a kettő hiányzott a legkevésbé, de az elsőséggel járó riói olimpiai kvótáért megérte a végsőkig hajtani. Az U23-as világbajnok brit Gordon Benson majdnem egy órát és ötven percet küzdött a pályával, a kerékpározás során társai, Thomas Bishop és Philip Graves segítségével manőverezte magát jó pozícióba, majd futásban robbantott, és meg is tartotta előnyét, bár az ötödik helyről eszelős hajrával érkező portugál Joao Silva nagyon jött mögötte. A hazaiaknak az ukrán születésű Rostyslav Pevtsov szerzett – szintén nem éppen gyenge finissel – bronzérmet.

„Csapatmunka volt, Tom és Phil nélkül nem nyertem volna meg a versenyt, sajnálom, hogy ezért nem kaphattunk mindannyian érmet” – lihegte a célban Nagy-Britannia első EJ-aranyérmét megszerző Benson.

A magyaroknak nem hozott szerencsét Bilgah Beach: Faldum Gábor a 18. pozíciónál előrébb nem tudott kerülni a verseny során, a futásnak 23. helyen lódult neki, ám végül a 32.-re szorult vissza, mintegy öt és fél perccel a győztes mögött ért célba. Bicsák Bence és Tarnai László egymáshoz képest fél perc eltéréssel, a 40. és a 42. helyen futott be.

1. EURÓPAI JÁTÉKOK, BAKI
Triatlon, férfiak.
1. Gordon Benson (Nagy-Britannia) 1:48:31, 2. Joao Silva (Portugália) 11 másodperc hátrány, 3. Rostyslav Pevtsov (Azerbajdzsán) 33 mp h., ...32. Faldum Gábor (Magyarország) 5:26 perc hátrány, ...40. Bicsák Bence (Magyarország) 8:55 perc hátrány, ...42. Tarnai László (Magyarország) 9:23 perc hátrány

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik