Elismerés: edzők, tanárok vehették át a Mol Mester-M díjat

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2017.03.08. 21:11
A kiemelkedő munkát végzett utánpótlásedzők és tehetséggondozó tanárok közül idén is tízen vehették át a Mol Mester-M díjat.

A nagyvállalat Új Európa Alapítványa a Pesti Vigadóban rendezett szerda esti ünnepségén már tizenegyedszer jutalmazta azokat a sportszakembereket és pedagógusokat, akik áldozatkészségükkel és szakmai támogatásukkal számos tehetséges fiatal pályára lépését segítették.

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár köszöntőjében azt mondta, hogy nincs jobb befektetés, mint a fiatalokkal való törődés.

„A kiemelkedő pedagógus, edző arról ismerszik meg, hogy olyan célok kitűzésére motiválja tanítványait, amelyek eléréséhez a tehetség már bennük rejlik. Ők azok az elkötelezett tehetséggondozók, akik képesek meglátni a speciális képességeket, fejleszteni a kreativitást, tudnak motiválni, s mindeközben olyan értéket közvetítenek, amelyeket tanítványaik az élet minden területén kamatoztathatnak” – fogalmazott.

Fasimon Sándor, a MOL Magyarország ügyvezető igazgatója azt emelte ki, hogy a cég az elmúlt tíz év alatt csaknem százezer fiatal tanulását és sportolását segítette több mint egymilliárd forint értékben.

A sportszakemberek közül Kegye Tibor csepeli úszó- és triatlonedző, Sinkó Andrea budapesti ritmikus gimnasztika- és aerobikedző, valamint Zámbó Tibor mezőszilasi kézilabdaedző részesült elismerésben. A díjakat Sebestyén Júlia Európa-bajnok műkorcsolyázó, az Új Európa Alapítvány kurátora, Szilágyi Áron kétszeres olimpiai bajnok kardvívó, az Új Európa Alapítvány jószolgálati nagykövete és Gyurta Dániel olimpiai bajnok úszó adta át.

Szilágyi Áron arról beszélt, hogy több mint tíz éve, tizenhat évesen lett az Új Európa Alapítvány támogatottja, ami fiatal sportolóként óriási segítséget és megnyugtató hátteret jelentett számára, ezért idén büszkén vállalta el az alapítvány nagyköveti felkérését.

Díjazták a művészet és a tudomány területén példamutató tevékenységet végző pedagógusokat. Olyan kiváló tanárok vehették át az elismerést, mint ifj. Benyus Sándor karmester és nagybőgő-művésztanár (Vác), F. Pollner Erika rajztanár (Miskolc), Horváth Norbert fizikatanár (Budapest), Maksa Katalin magyar-történelem szakos tanár (Budapest), Mészáros Lukács biológiatanár (Szentendre), Minda Mihály matematika-, számítástechnika- és fizikatanár (Vác), valamint Takács Attila informatika-, matematika- és fizikatanár (Budapest).

A Mol Új Európa Alapítvány szakmai elismerésére korábbi tanítványaik jelölhetik az edzőket és tanárokat. A beérkezett több mint 700 jelölés közül az alapítvány kuratóriuma választotta ki azt a hét szaktanárt és három edzőt, aki átvehette az egymillió forintos tiszteletdíjjal járó Mester-M Díjat.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik