EJ: a pályakerékpáros Szalontay nem jutott nyolc közé

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2019.06.28. 18:12
A pályakerékpáros Szalontay Sándor nem jutott nyolc közé a férfiak sprintversenyében a minszki Európai Játékokon.

Szalontay a selejtezőben 72.347 kilométeres óránkénti átlagsebességgel tekerve 9.952 másodperces időt ért el, ezzel 13. lett a 22 fős mezőnyben. Az első körben a szám tavalyi vb-ezüstérmese, a brit Jack Carlin várt rá, aki 9.933 másodperces idejével közvetlenül Szalontay előtt végzett a kvalifikációban.

A páros türelmesen vágott neki a párharcnak, sokáig a 28 éves magyar versenyző haladt hátul, majd az utolsó két körre fordulva az élre állt, és korai hajrát indított. Az utolsó, mért körben a brit lényegesen magasabb végsebességet ért el, s külső íven magabiztosan előzte meg Szalontayt, aki 99 ezreddel maradt el Carlintól (10.365 mp).

Így Szalontay vigaszágra került, ahol a hazai közönség előtt szereplő Andrej Lukasevics és az ukrán Tadej-Ivan Csebanec voltak az ellenfelek, és a VeloClass Velence versenyzője 10.524 másodperces idővel nyerte a futamot.

Szalontayra a folytatásban a csapatban világ- és Európa-bajnok holland Jeffrey Hoogland várt rá, és nem volt esélye az azonnali továbblépésre. Így megint vigaszágra került, ahol a lengyel Rafal Jan Sarneckivel csatázott. Az utolsó mért körben Szalontay sokáig elöl állt, az utolsó kanyarba is elsőként érkezett, ám riválisa remekül hajrázott, és végül győzött.

Szalontay vasárnap keirinben is rajthoz áll, ebben a számban motoros felvezetéssel érik el a versenyzők az utolsó három kört.

Az eseményről a Nemzeti Sportot tudósítja: Lakner Gábor

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik