Duatlon: Sárszegi Noémi és Petsuk Zoltán az országos bajnok

Vágólapra másolva!
2020.09.27. 20:34
Címkék
A férfiaknál Petsuk Zoltán, a nőknél Sárszegi Noémi bizonyult a legjobbnak az Ajkán rendezett rövidtávú duatlon országos bajnokságon.

Petsuk Zoltán 1:55:46 óra alatt teljesítette a 10 kilométer futásból, 40 km kerékpározásból, majd zárásként újabb 5 km futásból álló távot. Az UTE-Merida versenyzőjét Simon Péter és Tompai Jonatán követte.

Petsuk a vasárnapi verseny után az MTI-nek elmondta: a héten nem érezte túl jól magát, ezért az elmúlt napokban inkább átmozgató edzéseket végzett. Miután a viadal reggelére sem jött még teljesen rendbe, óvatos futással kezdett.

„Ez aztán olyan jól sikerült, hogy az első bolyban mentem ki a kerékpárra, ahol viszont rögtön leesett a láncom. Szerencsére gyorsan utolértem a többieket, és olyan tempóban haladtunk, amely számomra nem volt fárasztó. Így maradt erőm a futásra, amelynek irama jobban sikerült az elsőnél” – nyilatkozta.

A hűvös időjárással kapcsolatban hozzátette: számára az öt-tíz Celsius-fokkal magasabb hőmérséklet az ideális, így Ajkán a rajt előtt keze-lába „lefagyott”, de a verseny közben már nem volt ezzel gondja, miként nem százszázalékos közérzetével sem.

A nőknél első Sárszegi Noémi 2:06:03 óra alatt ért célba, a második helyen klubtársa, Molnár Sára Kata, a harmadikon Fuchs Renáta végzett.

DUATLON, RÖVID TÁVÚ OB
FÉRFIAK
1. Petsuk Zoltán (UTE-Merida) 1:55:46 óra
2. Simon Péter (Titán TC) 1:56:20
3. Tompai Jonatán (Team Újbuda SE) 1:57:02
NŐK
1. Sárszegi Noémi (PSN Zrt.) 2:06:03 ó
2. Molnár Sára Kata (PSN Zrt.) 2:06:42
3. Fuchs Renáta (UTE-Merida) 2:08:46

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik