Duatlon: Hankó és Kovács nyerte az első középtávú ob-t

MTI/K. B.MTI/K. B.
Vágólapra másolva!
2021.05.23. 20:12
A férfiak között Hankó Dávid, míg a nők mezőnyében Kovács Éva nyerte az első alkalommal megrendezett középtávú duatlon országos bajnokságot vasárnap, Tabon – számolt be róla a Magyar Távirati Iroda.

Hankó Dávid 3:05:34 óra alatt teljesítette a kétszer 10 kilométer futásból, közte 60 kilométer kerékpározásból álló távot, míg Kovács Éva 3:50:56 óra alatt ért célba.Hankó Dávid 3:05:34 óra alatt teljesítette a kétszer 10 kilométer futásból, közte 60 kilométer kerékpározásból álló távot, míg Kovács Éva 3:50:56 óra alatt ért célba.

A férfiak között Pistyúr Bence és Molnár Marcell, míg a nők mezőnyében Borosnyay Virág, valamint Tomaschof Kata zárt még dobogós helyen.

A viadal első felében remek időjárási körülmények között versenyezhettek a résztvevők, de a kerékpáros szakaszon már kezdett párássá, nyirkossá válni a levegő, majd annak hajrájában leszakadt az ég. Miután az esőzés a záró futás során sem lankadt, extrémmé tette a verseny végét.

Hankó az MTI-nek elmondta: győzelmének értékét növeli, hogy a mezőnyben minden olyan riválisa ott volt, akikkel hosszú-, illetve középtávú viadalok során nagy csatát folytat, köztük Badar Gergő és Tarnai László is.

„A futás feléig négy-ötfős csapattal mentem, majd a második kör végén, mivel jó fizikai állapotban éreztem magam, igyekeztem tempót diktálni és ellépni tőlük. Ez sikerült, a depóból körülbelül ötven másodperces előnnyel indultam kerékpározni. Ott aztán tovább tudtam növelni az előnyömet, és bár elkezdett szakadni az eső, a második futás előtt hat perccel jártam közvetlen riválisaim előtt. A záró etapban így már végig a saját, kényelmes tempómat tudtam futni, és végül kilenc perccel a második helyezett Pistyúr Bence előtt értem célba” – mondta.

DUATLON KÖZÉPTÁVÚ OB
Férfiak

1. Hankó Dávid (DVTK) 3:05:34 óra
2. Pistyúr Bence (75 Team Kft.) 3:14:46
3. Molnár Marcell (Vasi Triatlon) 3:18:40
Nők
1. Kovács Éva (Százhalombattai VUK SE) 3:50:56 ó
2. Borosnyay Virág (Polythlon ETK) 3:53:23
3. Tomaschof Kata (Ferencvárosi TC) 3:57:14

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik