Dopping: örökös eltiltást kapott négy orosz orvos

Vágólapra másolva!
2022.05.06. 14:23
null
Fotó: AFP
Az Orosz Doppingellenes Ügynökség (RUSADA) négy orvosnőt örökre eltiltott hivatásának gyakorlásától, mivel bebizonyosodott, hogy nem megengedett módszerekkel és gyógyszerekkel segítettek versenyzőknek a jobb eredmények elérésében – olvasható a Magyar Távirati Iroda által kiadott hírben.

 

Valamennyien a csuvasföldi egészségügyi minisztérium sportorvosi központjában dolgoztak, és a RUSADA közleménye szerint vétkesnek találták őket „a sportban tiltott módszer felírásának és alkalmazásának eseteiben”, s különböző gyógyszereket intravénás infúzióval juttattak be sportolók szervezetébe „a megállapított megengedett határértéket meghaladó mennyiségben”.

A most lezárult vizsgálatot még 2017 júniusában indították, és a friss döntés szerint 70 sportolónál látták igazoltnak, hogy esetükben a doppingszabályokat felrúgó tiltott módszerrel éltek.

A jelentés nem tért ki arra, mely sportágak képviselőiről van szó, azt viszont közölték, hogy az örökre száműzött négy orvos mellett számos sportolót hosszabb-rövidebb időre eltiltottak a versenyzéstől.

A legsúlyosabb fegyelmi ítélet szerint 12 versenyzőt zártak ki a sportból két esztendőre szólóan.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik