A díjazottak (Fotók: Dömötör Csaba)

 

Pro Urbe Budapest Díjban részesült többek között Fazekas László olimpiai aranyérmes, 92-szeres válogatott, az Újpesti Dózsával kilencszeres magyar bajnok labdarúgó, Keleti Ágnes, a Nemzet Sportolója címmel kitüntetett, ötszörös olimpiai bajnok tornásznő, a legidősebb élő magyar olimpikon, és Schmittné Makray Katalin olimpiai ezüstérmes tornásznő.

A Budapestért Díjnak 22 kitüntetettje volt, például Regőczy Krisztina és Sallay András olimpiai ezüstérmes és világbajnok műkorcsolyázó, valamint Szöllősi György, a Magyar Sportújságírók Szövetsége elnöke, a Nemzeti Sport-csoport főszerkesztője.

Papp László Budapest-sportdíjat kapott Barka Emese Európa-bajnok és világbajnoki bronzérmes birkózó, Kapitány István, a Pestszentimrei Birkózó Sportegyesület alapítója, Kovács Béla, a Magyar Kajak-Kenu Versenybíró Testület elnöke, Sas Sándor, a Ferencvárosi Torna Club 19-szeres magyar bajnoka, háromszoros Európa-bajnoki ezüstérmes para-erőemelő, a 2016-os világkupa első helyezettje, valamint Szemán Róbert kenus, sárkányhajós, a Nagy Sportágválasztó, BBU Nonprofit Kft. ügyvezetője.

A kitüntetéseket még az októberi önkormányzati választások előtti közgyűlés ítélte oda Tarlós István javaslatára, de már Karácsony Gergely, az új főpolgármester adta át.

Barka Emese és Sas Sándor