Darts: Wright kétszer fordított, mégis kikapott Van den Berghtől

KRASZNAI BENCEKRASZNAI BENCE
Vágólapra másolva!
2022.07.22. 00:22
null
Rendkívül fordulatos meccsen nyert Dimitri van den Bergh (Fotó: PDC)
Dimitri Van den Bergh óriási meccsen Peter Wright legyőzve, míg Michael van Gerwen Nathan Aspinallon túljutva elődöntős a Blackpoolban zajló darts World Matchplayen.

 

A negyeddöntő első felvonásaként a tavalyi finálé párosítása került a programba, ugyanis skót világelső, Peter Wright a belga Dimitri Van den Berghgel (PDC-9.) csapott össze. A tavalyi bajnok, Wright noha az első leget elveszítette, ezután sorozatban ötöt nyert (5–1). A két évvel ezelőtti győztes belga ezután elképesztő magabiztossággal játszott, miközben a regnáló világbajnoknak a tömeg és kiszállózás sem ment igazán. Van den Bergh tíz (!) leget nyert egymás után (5–11) a 16 nyert etapig zajló összecsapáson, mégsem lélegezhetett fel, hiszen Peter Wright számos alkalommal bizonyította már, bármikor képes verhetetlen szintre emelni a játékát.

S ezúttal is így történt, hiszen ismét megfordította az állást, 13–12-es vezetésre tett szert. A végét azonban a belga bírta jobban, aki az utolsó játékrészben brékelte Wrightot, és így nyert végül 16–14-re, 102.01-es átlaggal.

Van den Bergh felszabadult öröme mindent elárul arról, mennyire feszült, s izgalmas mérkőzésen aratott diadalt:


Michael van Gerwen és Nathan Aspinnal találkozója sem volt unalmas! Még úgy sem, hogy a háromszoros világbajnok holland döntő többségében irányította a meccset. Már 11–4-re vezetett, amikor az angol zárkózni kezdett, sorozatban három leget is nyert (11–7). 15–10-nél úgy tűnt, mindhiába, ám ekkor az angol új erőre kapott, és úgy módosította 15–14-re az állást, hogy Van Gerwennek több meccsnyila is volt. A kétszeres World Matchplay-győztes holland végül gyönyörű, 146-os kiszállóval győzött 16–14-re, és így az is eldőlt, hogy ő lesz Van den Bergh ellenfele az elődöntőben.


DARTS, WORLD MATCHPLAY, BLACKPOOL
NEGYEDDÖNTŐ
Dimitri Van den Bergh (belga, 9.)–Peter Wright (skót, 1.) 16–14
Michael van Gerwen (holland, 4.)–Nathan Aspinall (angol) 16–14

A MÁSIK ÁGON
Pénteki program
21.10:
Dirk van Duijvenbode (holland, 14.)–Danny Noppert (holland, 11.)
22.30: Gerwyn Price (walesi, 2.)–José de Sousa (portugál, 7.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik