Darts-vb: Van Gerwen 6:0-val masírozott be a döntőbe

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.12.30. 23:31
null
Peter Wright (jobbra) fogadja Simon Whitlock gratulációját (Fotók: Action Images)<br />
A skót Peter Wright jutott elsőként döntőbe a Londonban zajló PDC darts-világbajnokságon, miután az elődöntő első mérkőzésén 6:2-re legyőzte az ausztrál Simon Whitlockot. Ellenfele az Adrian Lewist 6:0-val elsöprő Michael van Gerwen lesz.

 

Peter Wright először jutott vb-döntőbe – korábban a londoni Alexandra Palace-ban még a 3. fordulót sem élte túl –, mégpedig igen meggyőző teljesítménnyel. A Kígyómarás becenevet viselő skót 3:0-s előnyre tett szert, és a világranglista-4. Simon Whitlock ezután sem tudta megszorongatni, bár a 2010-es döntős ausztrál két játszmát azért összeszedett.

A 3. kiemelt Adrian Lewisnak ennyire sem telt, Michael van Gerwen átgázolt rajta, így egymás után a második évben játszhat világbajnoki döntőt. A 24 éves holland 103.02-es átlagot produkált az elődöntőben – Lewis 99.19-et –, de az igazán nagy különbség a kiszállókat tekintve volt közöttük.

„Nem sok mindent tudok mondani. Ez egyike volt azon meccseknek, amikor túl sok duplát rontottam el" – kesergett Lewis, aki 28 százalékkal dobta a duplákat, szemben Van Gerwen 58 százalékával.

A kép csalóka, Van Gerwennek (balra) nem nagyon volt miért húznia a száját
A kép csalóka, Van Gerwennek (balra) nem nagyon volt miért húznia a száját

„Könnyebbnek tűnhetett, mint amilyen valójában volt. A fontos pillanatokban jól játszottam. Adrian szenvedett a duplákkal, hibázott a fontos helyzetekben, én pedig kihasználtam ezt – mondta Van Gerwen, aki azt is elárulta, hogy a fináléra ugyanúgy készül majd, mint az előző, Phil Taylor elleni döntőjére. – Ugyanazt teszem, mint tavaly. Megebédelek a Gaucho étteremben, majd visszafekszem és megnézek egy filmet.”

A döntőt január 1-jén, este 9 órától játsszák.

DARTS-VB, LONDON
ELŐDÖNTŐ

Wright (skót, 16.)–Whitlock (ausztrál, 4.) 6:2
Van Gerwen (holland, 2.)–A. Lewis (angol, 3.) 6:0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik