Darts-vb: Van Gerwen 170-es kiszállóval a legjobb négyben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.01.01. 21:58
null
Két nyíl a tripla húszban, egy a bullban – így nyert meccset január elsején a világbajnok (Fotó: Action Images)
A világbajnoki címvédő Michael van Gerwennek nagyon magas színvonalon kellett játszania, hogy a darts-vb negyeddöntőjében legyőzze Robert Thorntont, és meg is tette, amit kellett, 105.26-os átlagot produkálva, 5:2-re nyert az eddig a vb-n játszmát sem veszítő skót ellen. Az este másik összecsapásán Gary Anderson simán, 5:1-re legyőzte a tavalyi döntős Peter Wrightot.

A holland óriás rendkívüli játékkal kezdte a mérkőzést, az első szett mind az öt legjében dobott egy 180-at. Skót riválisáról és a meccs színvonaláról is mindent elmond, hogy két leget el tudott lopni a zöld pólóstól. Van Gerwen a következő két szettet is megnyerte, és úgy tűnt, megtörte ellenfelét, de Thornton visszakapaszkodott, kihasználta azt a kevés lehetőséget, amelyet a holland adott neki.

Repkedtek a 180-ak (összesen 27 volt a meccsen), Thornton 3:2-re felzárkózott az immár az egyik fél ötödik szettjéig tartó meccsen. Az egyenlítés is összejöhetett volna Thorntonnak, ha a hatodik játszma utolsó partijában nem tiszteli túlságosan Van Gerwent, és nem adja fel túl korán a leget, amelyben a szokásosnál több esélyt kapott a hollandtól a kiszállásra, mégsem tudott élni vele, mert az egyik nyilát minden mindegy alapon eldobta, és tripla egy lett, megnehezítve a következő körét.

4:2-nél Van Gerwen már a meccsért játszott, Thornton 2–2-ig ment vele, sőt, a holland kezdése ellenére előnybe került az ötödik játékban, de ekkor a világbajnok a legfontosabb pillanatban 170-ről két tripla hússzal és egy bull-lal kiszállt, s a négy közé jutott, az elődöntőben újabb skót vár rá.

GARY ANDERSON–PETER WRIGHT

A két skót összecsapása nem volt annyira szoros, mint amennyire előzetesen várni lehetett. Sőt, semennyire sem. A tavalyi döntős Wright messze elmaradt legjobb formájától, csak egy-egy rövidke időszakban mutatta meg igazi tudását.

Anderson végig magas szinten, s ami a legfontosabb, egyenletesen jó teljesítményt nyújtva dobálgatta a nyilakat. Már az első szettben megadta az alaphangot, hiszen 109-es körátlagot hozott, s a lehető legkevesebb, három nyilat használt el a kiszállókra.

Anderson hozta a második játszmát is, majd Wright szépített. Innetől kezdve Anderson végig dominált, Wright a kulcspillanatokban rendre csődöt mondott, s végül sima 5:1 lett a vége.

Andersonnak mindenképpen nagy szüksége lesz a most mutatott produkciójára, hiszen az elődöntőben Van Gerwennel kell meccselnie.

DARTS-VILÁGBAJNOKSÁG, 2015
NEGYEDDÖNTŐ
Michael van Gerwen (holland, 1.)–Robert Thornton(skót, 9.) 5:2
Gary Anderson (skót, 4.)–Peter Wright (skót, 5.) 5:1

PÉNTEKEN JÁTSSZÁK
Phil Taylor (angol, 2.)–Vincent van der Voort (holland, 23.)
Stephen Bunting (angol, 27.)–Raymond van Barneveld (holland, 14.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik