Darts-vb: drámai meccsekkel kezdődött meg a negyeddöntő

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.12.28. 22:52
null
A mérkőzésen azért már Michael van Gerwen (hátul) került előtérbe (Fotó: Action Images)
A legutóbbi világbajnokságon döntőt játszó holland Michael van Gerwen 1:3-ról fordítva nyert a skót Gary Anderson ellen a londoni darts-vb nyolcaddöntőjében. A skótoknak azért örömre is volt okuk szombaton, mivel elsőként Peter Wright jutott be a legjobb négy közé, rendkívül kiélezett küzdelemben. Ellenfele az ausztrál Simon Whitlock lesz, aki szintén drámai találkozón verte meg Ian White-ot.

 

Anderson 3:1-es és 3:2-es vezetésénél is egy legre volt a győzelemtől, ám Van Gerwen idegei rendben voltak, a döntő játszmában pedig már végig a holland vezetett.

„Nagyon bosszús voltam a negyedik szett után, hogy nem tudtam egyenlíteni, de végig hittem abban, hogy fordítani tudok és nyerek. Nagyszerű érzés ilyen gyorsan pörgő, fantasztikus meccseket játszani, a remek hangulatot teremtő közönség pedig még hozzátesz ehhez” – nyilatkozta Van Gerwen a győzelme után.

„Nagyon jó érzés volt a szoros negyedik játszma megnyerésével három egyes előnybe kerülni, de ezután romlani kezdett az átlagom, márpedig ezt a Michaelhez hasonló képességű játékosok ellen nem engedheti meg magának az ember” – mondta Anderson.

A vb meglepetésemberének számító dél-afrikai Devon Petersen simán kikapott James Wade-től – így már csak kiemeltek vannak versenyben –, a nap első mérkőzésén pedig a harmadikként rangsorolt Adrian Lewis csak egy szettet engedélyezett Mervyn Kingnek.

Az esti program első felében játszották a negyeddöntő első mérkőzését, amely immár öt nyert szettig tartott. Wes Newton 2:0-ra, majd 3:2-re is vezetett, de Peter Wright 4:3-ra fordított. Newton a meccs egyetlen 3:0-s játszmájával kiegyenlített, így következett a mindent eldöntő 9. felvonás. Ebben „kétlegnyi” különbséggel kellett nyerni, ez pedig Wrightnak sikerült, aki egy tökéletes 121-es kiszállóval, utolsó nyilát a bullban elhelyezve tett pontot a parádés csata végére. Newton a legutóbbi négy évben harmadszor búcsúzott a negyeddöntőben.

És ezzel még nem volt vége, a nap utolsó összecsapása ugyanis hasonló izgalmakat hozott. Az ausztrál Simon Whitlock szettveszteség nélkül jutott a legjobb nyolcba, és bár Ian White ellen elvesztett egy játszmát, úgy tűnt, ezúttal is könnyedén nyer. 4:1-re vezetett már, ám a pihenő után angol ellenfele feljavult, és kiegyenlített. A döntő szett legvégén azonban több sorsdöntő hibát is elkövetett, amit Whitlock kihasznált, így ő lesz Wright ellenfele az elődöntőben.

DARTS-VB
NYOLCADDÖNTŐ

Van Gerwen (holland, 2. kiemelt)–G. Anderson (skót, 18.) 4:3
Wade (angol, 6.)–Petersen (dél-afrikai) 4:0
A. Lewis (angol, 3.)–King (angol, 14.) 4:1
NEGYEDDÖNTŐ
Wright (skót, 16.)–Newton (angol, 8.) 5:4
Whitlock (ausztrál, 4.)–White (angol, 21.) 5:4
VASÁRNAP JÁTSSZÁK
Van Gerwen (holland, 2.)–M. Webster (walesi, 26.)
Wade (angol, 6.)–A. Lewis (angol, 3.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik