Darts-vb: Rob Cross fantasztikus játékkal világbajnok!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.01.01. 21:03
null
Rob Cross nagyon megérdemelte a világbajnoki címet (Fotó: Twitter/PDC)
Rob Cross szerezte meg a világbajnoki címet dartsban, miután nagyon simán, 7:2-re legyőzte Phil Taylort a londoni Alexandra Palace-ban megrendezett döntőben.

 

DARTS
PDC-VILÁGBAJNOKSÁG, LONDON
Rob Cross (angol, 20.)–Phil Taylor (angol, 6.) 7:2
(3–1, 3–1, 3–0, 0–3, 3–0, 3–1, 3–1, 0–3, 3–0)

ÖSSZEFOGLALÓ

Cross sokkal jobban kezdte a mérkőzést. Taylor sem dobott olyan rosszul, de nem tudta felvenni riválisa tempóját. Ezért Cross nyerte meg az első két szettet, kétszer 3–1-gyel.
Cross körátlaga 107.34, Tayloré 102.78 volt ekkor.

Cross nyerte a harmadik játszmát is, Taylor csak a negyedik szett behúzásával tudott szépíteni.

Az ötödik szett majdnem szenzációt hozott, hiszen Taylor nagyon közel járt a kilencnyilas leghez. Azonban elhibázta a dupla 12-t. Ráadásul még csak nem is tudta megnyerni a leget, Cross viszont hideg vérrel megtette, sőt, a szett is az övé lett. Újra növelte az előnyét (4:1).

Taylor egyáltalán nem játszott rosszul, folyamatosan 100 fölött volt a körátlaga, de egyszerűen nem tudott mit kezdeni Cross brutálisan erős dobásaival.

Cross egyre közelebb került a világbajnoki címhez. Taylor küzdött, és tényleg nem dobott rosszul, de ezen az estén nem lehetett esélye. Még egy szettet nyert, de Cross végül 7:2-re győzött. Könyörtelen játékot produkált...

SZETTRŐL SZETTRE

ROB CROSS DARTS ÚJ VILÁGBAJNOKA!

9. SZETT – Cross–Taylor 3–0

Cross kezdhette a szettet, tehát, Taylornak mindenképpen brékelnie kellett legalább egyszer, hogy tovább éljen a reménye. Az első leg Crossé lett, majd jött egy brék, így Crossnak már csak a saját kezdését kellett hoznia a hetedik szettjéhez, és a világbajnoki címhez. Persze, hogy sikerült neki. A kiszálló egészen fantasztikus volt: sorozatban ötször dobta meg a tripla 18-ast, majd menetrendszerűen jött a dupla 16-os. Rob Cross a világbajnok!

Körátlagok: Crossnak 107.67, Taylornak 102.26.

 




 

8. SZETT – Cross–Taylor 0–3

Az első legben Crossnak nem jöttek a kiszállók, Taylor hozni tudta a kezdését, majd brékelt – ritkaság tőle ezen a mérkőzésen. Majd Taylor ismét megnyerte a kezdését, így a szett is az övé lett 3–0-val. 6:2

7. SZETT – Cross–Taylor 3–1

Crosé az első leg, Tayloré a második, nagyon örült neki… Próbált kapaszkodni a pozitívumokba, de Cross brutálisan erősnek tűnt. 3–1-gyel lett övé a szett… A 72 százalékos kiszállózás emberfeletti teljesítményt, a legnagyobbaktól sem látni ilyet. Cross világklasszissá nőtte ki magát!

 




 

6. SZETT – Cross–Taylor 3–1

Cross brékjével indult ez a játszma, majd hozta a kezdését. Taylor 123-as kiszállóval szépített, de Cross 15 nyilasa már 5:1-et jelentett.

5. SZETT – Cross–Taylor 3–0

Húha! Az első legben Taylor milliméterekre állt a kilencnyilas kiszállótól, de elrontotta az utolsó dobást dupla 12-esre… Ráadásul Cross behúzta a leget.




 

Majd Cross a következőt is megnyerte, elvéve Taylor kezdését. Majd Taylor elrontott egy újabb kiszállót, Cross pedig ismét pontosan dobta a duplát. Cross körátlaga 108, Taylor is jól dobott, hiszen 104-en állt. Nem Taylor volt gyenge, hanem Cross volt káprázatosan erős. 4:1.

4. SZETT – Cross–Taylor 0–3

Taylor 151-ről szállt ki az első legben! Nagyon kellett neki, mert Cross 28-on állt. Majd a második legben Cross elrontotta a bullt a 127-es kiszállónál, Taylor viszont 50-ről brékelt. Végül Taylor megint hozta a saját kezdését, így 3–0-ra megnyerte a szettet, és szépített 3:1-re. Körátlagok: Crossnak 106.35, Taylornak 101.59.

Taylor 151-es kiszállója


 

3. SZETT – Cross–Taylor 3–0

Cross nem lassított, újra brékelt, miután megnyerte saját kezdését. A harmadik legben Taylor brékelhetett volna, de hiába állt jobban, nem jöttek a megfelelő dobások. Cross 153-ról szállt ki… 3:0 Crossnak.

2. SZETT – Cross–Taylor 3–1

Cross rögtön elvette Taylor kezdését, majd hozta a sajátját. Taylor egy dupla 20-as kiszállóval szépített, majd remek esélye lett volna visszavenni az elveszített kezdést, ám Cross 167-ről bravúros kiszállót dobott. Ezzel megnyerte ezt a szettet is, és 2:0-s előnyt harcolt ki. Cross körátlaga 107.34, Tayloré 102.78 volt.

 




 

1. SZETT – Cross–Taylor 3–1

Mindketten gond nélkül hozták az első kezdésüket. Majd Cross a másodikat is, ám utána Taylor nem tudta megnyerni a sajátját. A dupla 18-as kiszállónál szektort tévesztett, és már nem tudott korrigálni. Cross pedig nem kegyelmezett 47-ről.

 



 

BEVONULÁS

Taylor is jön, utoljára hangzik el, hogy „The record breakin’, history makin’, sixteen-time the champion of the woooooooorld, it’s Phil The Power Taylooooor.” Ha megnyeri, akkor egész biztosan.




 

És jönnek a játékosok. Először Rob Cross vonul be. Ő kezdi majd a mérkőzést.

ELŐZMÉNYEK, ÉRDEKESSÉGEK

– Röviden a szabályokról. A mérkőzés az egyik fél hetedik nyert szettjéig tart. Egy szettet az nyer, aki előbb ér el három nyert leget. Ha 6:6 az állás, akkor a mindent eldöntő szettet kétleges különbséggel kell megnyerni, azonban maximum 5–5-ig mehetnek el. Ezután egyetlen, utolsó leg dönt a világbajnoki címről.

Phil Taylor 17-edszer, Rob Cross először nyerheti meg a világbajnoki címet. Utóbbinak ez az első PDC-világbajnoki részvétele.

– A győztes 400 ezer fontot (140 millió forint) kap, a vesztes 170 ezer fonttal (60 millió forint) távozhat.

– A két játékos statisztikai mutató a döntő előtt:




 

ÚT A DÖNTŐIG
Rob Cross (angol, 20.)
Phil Taylor (angol, 6.)
1. kör
Aszada Szeigo (japán) 3:0
Chris Dobey (angol) 3:1
2. kör
Michael Smith (angol, 13.) 4:3
Justin Pipe (angol, 27.) 4:0
3. kör
John Henderson (skót, 29.) 4:1
Keegan Brown (angol) 4:0
Negyeddöntő
Dimitri van den Bergh (belga) 5:4
Gary Anderson (skót, 3.) 5:3
ElődöntőMichael van Gerwen (holland, 1.) 6:5
Jamie Lewis (angol) 6:1

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik