Michael van Gerwen–Kevin McDine

Phil Taylor kiesésével Michael van Gerwen vált a világbajnoki cím első számú várományosává. Az első szettet a holland 3–1-re hozta, viszont a másodikban inkább McDine csillogott, és 3:2-es legaránnyal egyenlített.

A harmadik szettben Van Gerwen belehúzott. Az első leget 12 nyillal nyerte, a másodikban 112-ről szállt ki, és a harmadikat is hozta, igaz, csak a kilencedik kísérletre.

A negyedik szett is Van Gerwené lett 3–0-val. A hollandnak a harmadik legben hat dobás után is esélye volt még a kilencnyilas kiszállóra, ám elrontotta. McDine hozhatta volna ezt a leget, ám keze megremegett, és végül Van Gerwen örülhetett.

Az ötödik szettben McDine megnyerte az első két leget, ám ezután megint nem bírta az izgalmakat, Van Gerwen sorozatban nyert hármat, s ezzel a mérkőzés is az övé lett 4–1-re.

A nyolc közé jutástért Van Gerven a skót Gary Andersonnal mérkőzik.

Wes Newton–John Part

Az első szettet tükörsimán nyerte Newton a háromszoros világbajnok (egy BDO, két PDC) Part ellen. Utóbbi a két szett alatt mindössze egyetlen leget tudott nyerni úgy, hogy csak egyetlen alkalommal dobhatott kiszállóra.

A harmadik szett már sokkal izgalmasabban alakult, elsősorban Newton hullámvölgye miatt. 2-2 után a döntő legben Part sorra hibázta el a kiszállókat, és bár Newton sem remekelt, mégis ő volt, aki behúzta a leget és a szettet.

A negyedik szett is hasonlóan alakult, és ugyanúgy Newton nyerte, aki így 4–0-val, a vártnál simábban abszolválta a meccset.

John Henderson– Mark Webster

A döntő, hetedik szettig ment a csata. 3-3 nyert legig együtt haladtak, utána azonban Webster pillanatai következtek. Henderson elhibázta a kiszállót, így Webster nyerte a hetedik leget. A nyolcadikban Henderson egy 134-gyel és egy 140-nel elhúzott, ám nem tudta behúzni a játékot. Webster egy 180-nal, majd egy 108-as kiszállóval büntetett, és így 4–3-ra győzött.

DARTS-VB, 2013–2014
A LEGJOBB 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT

Wes Newton (angol, 8.)–John Part (kanadai, 25.) 4–0
John Henderson (skót)–Mark Webster (walesi, 26.) 3–4
Michael van Gerwen (holland, 2.)–Kevin McDine (angol) 4–1