Darts-vb: Michael van Gerwen simán jutott a 16 közé

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.12.23. 00:24
Michael van Gerwen esélyeshez méltóan bejutott a legjobb 16 közé a londoni dartsvilágbajnokságon, miután 4–1-re legyőzte az angol Kevin McDine-t. A második helyen kiemelt holland klasszis a nyolc közé jutásért a skót Gary Andersonnal meccsel.

Michael van Gerwen–Kevin McDineMichael van Gerwen–Kevin McDine

Phil Taylor kiesésével Michael van Gerwen vált a világbajnoki cím első számú várományosává. Az első szettet a holland 3–1-re hozta, viszont a másodikban inkább McDine csillogott, és 3:2-es legaránnyal egyenlített.

A harmadik szettben Van Gerwen belehúzott. Az első leget 12 nyillal nyerte, a másodikban 112-ről szállt ki, és a harmadikat is hozta, igaz, csak a kilencedik kísérletre.

A negyedik szett is Van Gerwené lett 3–0-val. A hollandnak a harmadik legben hat dobás után is esélye volt még a kilencnyilas kiszállóra, ám elrontotta. McDine hozhatta volna ezt a leget, ám keze megremegett, és végül Van Gerwen örülhetett.

Az ötödik szettben McDine megnyerte az első két leget, ám ezután megint nem bírta az izgalmakat, Van Gerwen sorozatban nyert hármat, s ezzel a mérkőzés is az övé lett 4–1-re.

A nyolc közé jutástért Van Gerven a skót Gary Andersonnal mérkőzik.

Wes Newton–John Part

Az első szettet tükörsimán nyerte Newton a háromszoros világbajnok (egy BDO, két PDC) Part ellen. Utóbbi a két szett alatt mindössze egyetlen leget tudott nyerni úgy, hogy csak egyetlen alkalommal dobhatott kiszállóra.

A harmadik szett már sokkal izgalmasabban alakult, elsősorban Newton hullámvölgye miatt. 2-2 után a döntő legben Part sorra hibázta el a kiszállókat, és bár Newton sem remekelt, mégis ő volt, aki behúzta a leget és a szettet.

A negyedik szett is hasonlóan alakult, és ugyanúgy Newton nyerte, aki így 4–0-val, a vártnál simábban abszolválta a meccset.

John Henderson– Mark Webster

A döntő, hetedik szettig ment a csata. 3-3 nyert legig együtt haladtak, utána azonban Webster pillanatai következtek. Henderson elhibázta a kiszállót, így Webster nyerte a hetedik leget. A nyolcadikban Henderson egy 134-gyel és egy 140-nel elhúzott, ám nem tudta behúzni a játékot. Webster egy 180-nal, majd egy 108-as kiszállóval büntetett, és így 4–3-ra győzött.

DARTS-VB, 2013–2014
A LEGJOBB 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT

Wes Newton (angol, 8.)–John Part (kanadai, 25.) 4–0
John Henderson (skót)–Mark Webster (walesi, 26.) 3–4
Michael van Gerwen (holland, 2.)–Kevin McDine (angol) 4–1

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik