Darts-vb: izzadt a német ellen, de továbbment Van Gerwen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.12.27. 22:35
null
Nehezen indult a meccs „Mighty Mike-nak”, de az első szett után már jött a holland henger (Fotó: Action Images)
A londoni Alexandra Palace-ban zajló dartsvilágbajnokság második fordulójában a címvédő Michael van Gerwen megizzadt német ellenfele ellen, de végül 4:1-re nyerni tudott, így bejutott a legjobb tizenhat közé.

Nem úgy indult a meccs, ahogy azt az első helyen kiemelt Van Gerwen szerette volna. Hatalmas meglepetésre a jóval esélytelenebbnek tartott német Sascha Stein ellen MvG 3:1-re elbukta az első szettet, annak ellenére, hogy ellenfele sem szárnyalt, és mindössze egyszer dobott 180-at.

„Mighty Mike” a második szettre már összeszedte magát, és bár ekkor is gyakran rázta a fejét elégedetlenségében, valamint a kiszállóknál tizenháromból mindössze négy nyila talált célt, behúzta a szettet, így 1:1-re módosította az állást.

A folytatásban sem pörgött fel igazán a címvédő, de lassan elkezdtek jönni a 140-es és 180-as dobások, így végül higgadt, helyenként akadozó játékkal megfordította, és 4:1-re be is húzta a meccset, így továbblépett a legjobb tizenhat közé.

A nyolcadik helyen kiemelt Dave Chisnall meglepetésre 4:2-es vereséget szenvedett a holland Benito van de Pastól, így elköszönt a világbajnokságtól.

A játéknap utolsó találkozóján a negyedik kiemelt Gary Anderson a holland Jelle Klaasennel csapott össze a legjobb tizenhatba kerülésérét, és a két dartsozónak sikerült a nap legizgalmasabb meccsét összehoznia. A 2014-ben a nyolcaddöntőig menetelő skót többször is megingott, ráadásul ellenfele a győzelemért is dobhatott, ám a szakadék széléről végül vissza tudta hozni a meccset az esélyesebb Anderson, így az elképesztő végjáték után 4:3-as sikerrel továbbjutott.

KORÁBBAN

A második kör nyitó mérkőzésén a skót Robert Thornton esélyt sem adott a 24.-ként rangsorolt angol Ronnie Baxternek, aki az első játszmában olyannyira alárendelt szerepet játszott, hogy nem is dobott kiszállóra. A kilencedik kiemelt a folytatásban sem lassított, sőt a harmadik szett negyedik játékában eljutott hét tökéletes kísérletig, de a kilencnyilas nem sikerült. A negyedik játszmában Baxter szorosabbá tehette volna a meccset, ám ezúttal is hadilábon állt a kiszállókkal, amit Thornton megbosszult, és 4:0-ra megnyerte a meccset – úgy, hogy nem volt 40 fölötti kiszállója.

Még a skót játékosnál is magabiztosabb győzelmet aratott a 16. kiemelt Terry Jenkins, aki ha a folytatásban is ilyen pontosan játszik, a címvédő Michael van Gerwenre is veszélyes lehet – feltéve, hogy a holland bejut a legjobb 16 közé. A kilencnyilas játékot hajszál híján teljesítő – a kiszállónál milliméterekkel tévesztett csak célt – angol versenyző leget sem veszített az ausztrál Lawrence Ryder ellen. Jenkins 96.5-es átlagot hajított és hét 180-ast dobott, a következő forduló (egyik) slágermeccse lehet, ha összefut Van Gerwennel.

A legszorosabb délutáni mérkőzést a 2014-es döntős Peter Wright játszotta, de az ő sikeréhez sem férhetett kétség, a belga Ronny Huybrechts csak egy szettet rabolt tőle. Az ezúttal kék hajjal tábla elé lépő skót 95.5-es átlagot dobott, 46 százalékos hatékonysággal abszolválta a kiszállókat, melyek között volt egy 144-es is. Az ötödik kiemelt dartsos a papírforma érvényesülése esetén a 12.-ként rangsorolt Andy Hamiltonnal találkozik a harmadik fordulóban.

DARTS-VB, 2015
2. FORDULÓ
A 2. FORDULÓ PÁROSÍTÁSA ÁGRAJZ SZERINT
Michael van Gerwen (holland, 1.)
–Sascha Stein (német) 4:1
Terry Jenkins(angol, 16.)–Lawrence Ryder(ausztrál) 4:0
Dave Chisnall (angol, 8.)–Benito van de Pas (holland) 2:4
Robert Thornton(skót, 9.)–Ronnie Baxter (angol, 24.) 4:0
Peter Wright (skót, 5.)–Ronny Huybrechts (belga) 4:1
Andy Hamilton (angol, 12.)–Kyle Anderson(ausztrál)
Gary Anderson (skót, 4.)–Jelle Klaasen (holland, 29.) 4:3
Cristo Reyes (spanyol)–Kevin Painter (angol, 20.)
Phil Taylor (angol, 2.)–Mark Webster (walesi, 31.)
Ian White (angol, 15.)–Kim Huybrechts (belga, 18.)
Darren Webster(angol)–Dean Winstanley (angol, 26.)
Max Hopp (német)–Vincent van der Voort (holland, 23.)
James Wade (angol, 6.)–Stephen Bunting (angol, 27.)
Brendan Dolan (északír, 11.)–Michael Smith (angol, 22.)
Adrian Lewis (angol, 3.)–Keegan Brown (angol)
Raymond van Barneveld (holland, 14.)–Jamie Caven (angol, 19.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik