Darts-vb: fordulatos meccsen holland siker az elődöntőben

Vágólapra másolva!
2012.12.30. 22:22
Michael van Gerwen 6–4-re legyőzte James Wade-et a darts-világbajnokság elődöntőjében, ezzel bejutott a fináléba. Mindkét játékos vezetett a találkozón, a holland Van Gerwen azonban magabiztosabban dobott, a sokat rontó Wade így nem tudott fölé kerekedni.

Az első szettben 2–2 volt az állás négy játék után, majd egy 105-ös kiszállóval Wade nyerte a játszmát. Ezután jött a holland henger: Van Gerwen úgy nyerte meg a következő három szettet, hogy játékot sem veszített (3–0), átlagban pedig 100 fölött voltak dobássorozatai. A 23 éves holland ráérzett azokra a duplákra, amelyek az első szettben nem mentek neki, Wade pedig egyre többet hibázott.

A brit versenyző az ötödik szettre összeszedte magát, és az első két játékot remek kiszállókkal behúzta, majd Van Gerwen – akinek a torna legtöbb 180-ja volt a meccs előtt (34) – ismét zseniális produkciót húzott elő a cilinderből: a vb-n másodikként kilenc nyílból nyert játékot. Az ötödik játszma negyedik játékát is ugyanígy megnyerhette volna, ám utolsó dobását elrontotta, ennek ellenére egyenlíteni tudott. Az ötödik játékot Wade nyerte, így a szettek arányát tekintve felkapaszkodott 3–2-re.

Van Gerwen folytatta magabiztos játékát, 5–3-nál befejezhette volna a találkozót, ám ekkor még szépíteni tudott Wade, 5–4-nél már nem volt menekvés, a holland játékos behúzta a 10. szettet, ezzel döntőbe jutott.

A másik ágon Phil Taylor és Raymond van Barneveld méri össze tudását a döntőbe kerülésért.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik