Darts-vb: Van Gerwen 13 perc alatt befejezte, a nagyapa vár rá

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.12.27. 23:25
A 2013-as junior-világbajnok Michael Smith, a 15. kiemelt holland Vincent van der Voort és Benito van de Pas is bejutott a Londonban zajló dartsvilágbajnokság harmadik fordulójába. Az esti programban az ötszörös világbajnok Raymond van Barneveld, a hetedik kiemelt James Wade és a világelső Michael van Gerwen is nyert – utóbbi játékos nem akármilyen teljesítménnyel.

Michael van Gerwen szenzációsan játszott a világbajnokság második fordulójában (Fotó: Action Images)
Michael van Gerwen szenzációsan játszott a világbajnokság második fordulójában (Fotó: Action Images)

 

Az esti program nyitányán az ötszörös vb-győztes Raymond van Barneveld a BDO 2014-es világbajnokával, Stephen Buntinggal csapott össze. A két játékos tavaly a negyeddöntőben találkozott egymással, akkor Barney döntő szettben (5:4) nyert.

A történelem ismételte önmagát, a holland játékos ezúttal is jobban bírta a végjátékot. Az angol dartsozó tizenöt 180-ast dobott, jobb körátlaggal zárt, és a kiszállókat is hatékonyabban értékesítette, mint Van Barneveld, mégis a holland jutott tovább, aki a meccs előtti órákban örömteli hírt kapott, nagyapa lett. A döntő szettben Bunting kettő kettőig tartotta a lépést az öt darab 100 fölötti kiszállót dobó Barneyval, aki a végjátékban nem remegett meg.

VAN BARNEVELD ÉS BUNTING VISZONYÁRA NINCS HATÁSSAL ÚJABB IDEGTÉPŐ MECCSÜK



Van Barneveld a legjobb 16 között a világelső Michael van Gerwennel játszik, akinek jót tett, hogy az első fordulóban megnehezítették a dolgát, hiszen ezúttal imponáló játékkal, 109.23-as körátlaggal győzte le Darren Webstert. A 2014-es világbajnok csak egy leget veszített el, „hátsó pályáról” öt játékot nyert meg, és ami egészen döbbenetes, 67 százalékkal (18/12) dobta a kiszállókat. A mérkőzés kevesebb mint 13 percig tartott, a legrövidebb leget 59 másodperc alatt fejezte be a holland, aki ezen az estén bebizonyította, miért tartják a világbajnoki cím egyik legfőbb várományosának.

A háromszoros vb-elődöntős James Wade simán legyőzte honfitársát, az angol Wes Newtont, aki eleve az esélytelenek nyugalmával várta a mérkőzést, és mivel csak 18 százalékkal dobta a kiszállókat – míg Wade 50 százalékkal –, szóba sem jöhetett, hogy meglepetést szerez. A hetedik kiemelt angol a nyolcaddöntőben Jamie Cavennel játszik.

A 2014-es világbajnokságon Phil Taylort legyőző Michael Smith színvonalas mérkőzésen verte meg a BDO szervezet 1996-os világbajnokát, Steve Beatont. A 25 esztendős angol játékos nagyszerűen játszott, 100.3-as körátlaggal zárt, a 180-asakat is beleszámítva 26-szor dobott 140 felett, míg a kiszállókat 48 százalékos hatékonysággal (29/14) értékesítette.

Smith a következő fordulóban a holland Benito van de Passzal találkozik, aki hat szettben múlta felül az Ian White-ot búcsúztató Dimitri van den Berghet. A táncos lábú belga az első játszmát megnyerte, majd 1:2-nél egyenlített, az utolsó két szettet azonban a 95.17-es átlagot hajító Van de Pas simán megnyerte.

A délutáni program slágermérkőzését az ausztrál Kyle Anderson és a holland Vincent van der Voort játszotta. Az élvezetes – és a két játékos stílusából fakadóan pörgős – meccsen Anderson kétszettes előnybe került, a „pusztító holland” azonban nem tört meg, kilenc 180-ast dobva fordított. A tavalyi vb-n negyeddöntős Van der Voort 134-es kiszállóval zárta le a találkozót, a legjobb 16 között pedig a címvédő Gary Andersonnal játszik.

VAN DER VOORT 134-ES KISZÁLLÓJA


 

PDC-DARTSVILÁGBAJNOKSÁG
2. FORDULÓ
DÉLUTÁNI PROGRAM
Michael Smith (angol, 8.)
–Steve Beaton (angol, 25.) 4:2
Dimitri van den Bergh (belga)–Benito van de Pas (holland, 24.) 2:4
Vincent van der Voort (holland, 15.)–Kyle Anderson (ausztrál) 4:2

ESTI PROGRAM
Raymond van Barneveld (holland, 16.)–Stephen Bunting (angol, 17) 4:3
James Wade (angol, 7.)–Wes Newton (angol, 26.) 4:0
Michael van Gerwen (holland, 1. kiemelt)–Darren Webster (angol) 4:0

A 2. FORDULÓ PÁROSÍTÁSA ÁGRAJZ SZERINT

Michael van Gerwen (holland, 1. kiemelt)–Darren Webster (angol) 4:0
Raymond van Barneveld (holland, 16.)–Stephen Bunting (angol, 17) 4:3
Michael Smith (angol, 8.)–Steve Beaton (angol, 25.) 4:2
Dimitri Van Den Bergh (belga)–Benito van de Pas (holland, 24.) 2:4

Adrian Lewis (angol, 5.)–Andrew Gilding (angol, 28.)
David Pallett (angol)–Mensur Suljovic (osztrák, 21.)
Peter Wright (skót, 4.)–Ronny Huybrechts (belga)
Dave Chisnall (angol, 13.)–Christian Kist (holland) 4:1

Gary Anderson (skót, 2.)–Daryl Gurney (északír)4:1
Vincent van der Voort (holland, 15.)–Kyle Anderson (ausztrál) 4:2
James Wade (angol, 7.)–Wes Newton (angol, 26.) 4:0
Ricky Evans (angol)–Jamie Caven (angol, 23.) 0:4

Alan Norris (angol)–Joe Murnan (angol)
Terry Jenkins (angol, 11.)–Mark Webster (walesi, 22.)
Phil Taylor (angol, 3.)–Kevin Painter (angol, 30.)
Mervyn King (angol, 14.)–Jelle Klaasen (holland, 19.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik