Darts: Van Gerwent műteni kell, fontos tornát hagy ki

R. P.R. P.
Vágólapra másolva!
2022.05.30. 09:38
null
Van Gerwent műteni kell (Fotó: AFP)
Michael van Gerwen kihagyja a World Cup of Dartsot (dartscsapat-világbajnokság). A háromszoros világbajnok hollandot a csuklóideg-problémája miatt meg kell műteni.


Van Gerwen bejutott a rájátszásba a Premier League-ben. Ezt június 13-án rendezik meg, és még mindenképp bevállalja a másnapi műtét előtt. A csapat-vb, amelyen Magyarország is érdekelt Prés Nándorral és Lakatos Gergellyel, június 17-én kezdődik, és ezen Van Gerwen biztosan nem lesz tagja holland együttesnek.

Van Gerwen jobb kezében (ez a dobókeze) az alkart a kézzel összekötő idegekkel van gyulladásos probléma. Az eddigi kezelésekkel nem gyógyult meg teljesen, így az operáció mellett döntött.

„Egy ideje szúrást érzek a dobókezemben és a karomban – mondta Van Gerwen. Az orvosok megvizsgálták, és kiderült, hogy a csuklóideggel van gond. Az eddigi kezelések enyhítették a fájdalmat, és lehetővé tették, hogy jó szinten játsszak. De világossá vált, hogy operálni kell, hogy a probléma végleg megszűnjön. Csalódott vagyok, hogy ki kell hagynom a csapat-vb-t, de a családommal, a menedzseremmel, orvosokkal egyetértünk abban, hogy ez a megfelelő idő a beavatkozásra. A júniusi és júliusi dartstornákon való részvételem a gyógyulás függvénye, de a World Matchplayre már mindenképp szeretnék visszatérni.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik