Darts: Van Gerwen visszatért, 104-es átlaggal győzte le a szemüveges Wrightot

Vágólapra másolva!
2020.07.09. 10:23
null
Michael van Gerwen négy hónap után tornagyőzelemmel tért vissza (Fotó: PDC)
Csaknem négy hónapos kihagyás után a PDC Summer Series keretein belül tértek vissza a tábla elé a dartssport első számú szervezetének legjobb játékosai: a Milton Keynes-i Marshall Arénában zajló küzdelemsorozat első napján – ami egyben a Players Championship-sorozat kilencedik állomása is volt – a világelső Michael van Gerwen 8–7-re legyőzte a döntőben a vb-címvédő Peter Wrightot.


A versenyen 128 játékos szerepelt, a részvételnek előfeltétele volt a negatív a koronavírusteszt. A küzdelemsorozatnak otthont adó Marshall Arénában összesen 229 személyt – a játékosok mellett menedzsereket, hivatalos személyeket és mérkőzésvezetőket – vizsgáltak meg, az eredmény mindenkinél negatív lett.

A döntőig vezető úton a világelső Michael van Gerwen négy mérkőzését is 100 feletti körátlaggal nyerte meg, ugyanez nem volt elmondható a nagyközönség előtt először szemüvegben dobáló Peter Wrightról, de a negyeddöntőben Glen Durrant ellen, valamint az elődöntőben Krzysztof Ratajskival szemben már a világbajnoki címvédő is nagyon magas szinten játszott.

Gerwyn Price már a második fordulóban kieset, utána íróként folytatta ténykedését (Fotó: PDC)
Gerwyn Price már a második fordulóban kieset, utána íróként folytatta ténykedését (Fotó: PDC)

A fináléban a holland már 5–2-re is vezetett, innen Wright sorozatban öt játékot befejezve 7–5-re fordított, de döntő legben, 76-os kiszállóval végül Van Gerwen nyerte meg a találkozót (8–7). A háromszoros világbajnok holland a márciusi UK Open után idén másodszor nyert tornát, a Players Championship-sorozatban – két elveszített döntőt követően – ebben az évben először diadalmaskodott. Szerdai tornagyőzelméért 10 ezer font (3.9 millió forint) jár.


„Kemény nap volt, de elég jól ment a játék. Ilyen hosszú leállás után első tornának nem volt olyan rossz. Ez volt az eddigi leghosszabb kihagyás a pályafutásomban, négy hónap hosszú idő, de örülök, hogy mindenkinek megmutathattam, visszatértem” – idézte a PDC hivatalos honlapja a döntő után Van Gerwent.

A Summer Series keretein belül vasárnapig újabb négy versenyt rendeznek, csütörtökön a Players Championship-széria 10. tornájára kerül sor.

DARTS, PDC SUMMER SERIES, 1. NAP
DÖNTŐ
Michael van Gerwen (holland) (104.5)
–Peter Wright (skót) (100.5) 8–7

A KÉT JÁTÉKOS DÖNTŐIG VEZETŐ ÚTJA
MICHAEL VAN GERWEN
PETER WRIGHT
1. forduló Ciaran Teehan 6–1 (96.3) Ron Meulenkamp 6–5 (93)
2. forduló William Borland 6–5 (105.4) Derk Telnekes 6–4 (97.5)
3. forduló Callan Rydz 6–4 (106.2) James Wilson 6–3 (98.4)
Nyolcaddöntő Jamie Hughes 6–1 (102) Rob Cross 6–2 (96.9)
Negyeddöntő Danny Noppert 6–0 (94.9) Glen Durrant 6–3 (108.5)
Elődöntő Gabriel Clemens 7–3 (106.8) Krzysztof Ratajski 7–2 (105.8)
Zárójelben a győztes átlagokat tüntettük fel.
Az egyméteres távolság betartására minden meccsen szigorúan ügyeltek (Fotó: PDC)
Az egyméteres távolság betartására minden meccsen szigorúan ügyeltek (Fotó: PDC)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik