Raymond van Barneveld másfél év után visszatér a tévéképernyőre (Fotó: AFP)

 

„Nagyon egyszerű a helyzet. Hiányzik a darts. Rettenetesen hiányzik – idézte szeptemberben a PDC hivatalos honlapja Van Barneveldet. – Úgy gondolom, hogy a visszavonulásom jó döntés volt, de azóta rengeteg időm volt gondolkodni rajta. És rájöttem, hogy iszonyatosan hiányzik a játék.”

Mint kiderült, nem viccelt a klasszis, aki az idén februárban ismét nyilat ragadott téthelyzetben. Nem is akárhogyan! Szombaton, a Players Championship-sorozat harmadik állomásán többek között Ian White-ot (12. a világranglistán), Joe Cullent (16.), Mervyn Kinget (21.) és a szintén világbajnok Robb Crosst (4.) maga mögé utasítva győzött.

Feltehetően ennek is köszönhetően kapott helyet a pénteken kezdődő UK Open nagyszínpadán: a 128 közé jutásért azzal az Alan Soutarral játszik 15 órától, aki ellen 6:2-re nyert szombaton – adta hírül a PDC hivatalos honlapja.

A világranglistán jelenleg 86. Barneveldet így 2019 december 14-e óta először láthatjuk a televízióban tétmérkőzésen – akkor a világbajnokság első körében kapott ki 3:1-re Darin Youngtól.