Darts: újoncok a PL-mezőnyben, Sherrock az egyik „kihívó” – a résztvevők!

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2020.01.01. 22:50
null
Fallon Sherrock a Premier League-ben is megmutathatja magát (Forrás: Twitter)
Röviddel azután, hogy Peter Wright megnyerte a 2020-as dartsvilágbajnokságot, a PDC nyilvánosságra hozta az idei Premier League-sorozat mezőnyét, melyben két újonc, Glen Durrant és Nathan Aspinall is helyet kapott.
A 2020-AS PL-SOROZAT ÁLLOMÁSAI
Február 6.Aberdeen (Skócia)
Február 13.Nottingham (Anglia)
Február 20.Cardiff (Wales)
Február 27.Dublin (Írország)
Március 5.Exeter (Anglia)
Március 12.Liverpool (Anglia)
Március 19.Newcastle (Anglia)
Március 25-26. (Az Ítélet Éjszakája)Rotterdam (Hollandia)
Az első kilenc fordulóban legkevesebb pontot gyűjtő játékos a rotterdami dupla forduló után kiesik, a következő héten az alapszakasz első nyolc helyezettjével folytatódnak a küzdelmek.
Április 2.Belfast (Észak-Írország)
Április 9.Sheffield (Anglia)
Április 16.Manchester (Anglia)
Április 23.Berlin (Németország)
Április 30.Birmingham (Anglia)
Május 7.Glasgow (Skócia)
Május 14. Leeds (Anglia)
Május 21. (négyes döntő)
London (Anglia)

A PDC már a világbajnokság alatt bejelentette, hogy 2019-hez hasonlóan idén is kilenc állandó tag, valamint kilenc „beugró” alkotja majd a február 6-án kezdődő Premier League-sorozat mezőnyét. Tavaly Gary Anderson visszalépése miatt kényszerűségből folyamodott ehhez a megoldáshoz a sportág első számú szervezete, ebben az évben azonban már tudatosan jelölte ki így az indulókat. Éppen ezért a PDC idén már nem „beugró”, hanem „kihívó” játékosként emlegeti azokat, akik egy-egy állomáson állnak majd tábla elé.

Közülük még csak két szereplő kiléte ismert, az egyik John Henderson, aki a 2019-es Premier League aberdeeni állomásán Michael van Gerwennel mérkőzött meg (6–6), a másik Fallon Sherrock, a mögöttünk hagyott hetek női sztárja, aki a világbajnokságon Ted Evettset és Mensur Suljovicot is megverte. Henderson a PL első fordulójában, megint Aberdeenben, Sherrock a másodikban, Nottinghamben mutathatja majd meg magát.

A további hét kihívót a PDC a következő napokban nevezi meg.

A kihívók eredményei idén sem számítanak bele a Premier League táblázatába, a döntetlenért és a győzelemért azonban bónuszpénzt kapnak a játékosok, ellenben az állandó tagok ugyanúgy megkapják pontjaikat győzelmük vagy döntetlenjük esetén.

A kilencfős állandó mezőnybe bekerült két újonc, a legutóbbi két világbajnokságon elődöntős Nathan Aspinall és az első PDC-s évében nagyszerű eredményeket elérő, a világranglistán jelenleg 22. helyezett Glen Durrant.

A tavalyi garnitúrából kimaradt James Wade, Mensur Suljovic és a visszavonuló Raymond van Barneveld, továbbá többek között Dave Chisnall és Adrian Lewis is.

A Premier League-sorozat – ahogyan arról fentebb már esett szó – február 6-án kezdődik Aberdeenben.

A DARTS PREMIER LEAGUE 2020-AS MEZŐNYE
Michael van Gerwen
(címvédő, holland), Peter Wright (skót), Gerwyn Price (walesi), Rob Cross (angol), Gary Anderson (skót), Michael Smith (angol), Daryl Gurney (északír), Glen Durrant (angol), Nathan Aspinall (angol)
AZ EDDIG ISMERT „KIHÍVÓK”
John Henderson
(skót), Fallon Sherrock (angol)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik